Multumesc de raspuns, dar cred ca nu ma intelegeti. Sunt deja in discutii cu doua persoane de la primarie, amandoua par la fel de confuze si nu imi pot da un raspuns ferm momentan. S-a facut recent o redenumire a strazii care, din cate observ, i-a bagat si pe ei in ceata. E destul de clar: in CF am "str. Colonia X", care intre timp nu mai exista din pdv oficial. Au recunoscut ca e adresa veche. Conform nomenclatorului initial emis de ei de fapt locuiesc pe "strada X-ului" (la fel ca in buletin), doar cu vreo 100 numere mai sus fata de cum stiu eu si vecinii mei. Sa ii zicem la acel numar Y. Ceea ce e bizar pentru ca fix acelasi numar Y il au vecinii de langa, care locuiesc la casa, si ei au placuta stradala oficiala emisa de primarie, pe baza numerotarii noi. Eu stau in blocul de langa. Acum cei de la primarie incearca ei sa se lamureasca daca eu stau de fapt la numarul Y, Y+2, Ya sau cel din CF de pe "str. Colonia X".
Din pacate situatia financiara nu imi permite sa apelez momentan la un avocat, totul a decurs bine pana la acest blocaj si de asta am intrebat aici ca sa vad daca am solutii. Pana la urma, pana ce o sa isi rezolve primaria bucataria interna, eu o sa imi fac sediul pe alta adresa daca nu am alta solutie
dupa cum spuneam, haosul este in faptul ca in CF scrie una, in buletin am alta, iar cei de la primarie nu stiu exact ce adresa este pentru ca s-a facut redenumirea mentionata, si daca depun actele cu adresa conform cf si carte funciara imi fac sediu la o adresa care, din pdv legal, nu mai exista.
am mai facut rost de hotararea de consiliu local in care se decide schimbarea adresei "str. Colonia X" in "str. X-ului", scrie cat se poate de clar acolo. daca depun si aceasta pe langa CI (str X-ului) si extras de CF cu contract de vanzare-cumparare(pe str. Colonia X), e suficient de justificator? Si ii ignor pe cei de la nomenclatura pana ce isi rezolva nebunia acolo.
am primit in sfarsit act de la nomenclatura dar e vraijste totala - acolo am "str. X-ului" dar la un complet alt numar!! avand faptul ca in CF am "colonia X", sa depun actele initiale pentru infiintarea ONG-ului pe adresa coloniei si rectific apoi cand lamuresc situatia la primarie? deja a durat mult si imi expira imediat multe acte. eu banuiesc ca au gresit cu nomenclatura, si am cerut lamuriri. ca adresa ce mi-au dat-o pare de casa, dar eu locuiesc la apartament si nu au mentionat nici un apartament in raspuns
Am cerut o hartia de nomenclatura stradala in care sa lamureasca situatia adresei mele. Eu as fi trecut adresa noua, din simplitatea exprimarii si a obsinuintei, plus ca asta pare a fi numele oficial al strazii (inclusiv pe Google maps asa apare), insa in CF apare "colonia X", si extrasul CF cantareste mult pentru dovedirea sediului. Au confirmat insa si cei de la judecatorie ca nomenclatorul ar rezolva problema, ca au mai avut probleme de genul cu redenumiri mai recente insa s-au rezolvat acelea
Buna ziua, sunt pe cale sa imi deschid o asociatie cu sediu social la mine acasa, si acum abia am realizat ca am informatii aparent contradictorii in ceea ce priveste denumirea strazii, si anume:
in contractul de vanzare-cumparare, CF, unele contracte de utilitati (gaz, curent) figurez cu strada "colonia X", dar in alte utilitati (digi) si in CI figurez cu strada "X-ului". CI-ul a fost facut pe baza ctr de vanzare. din cate stiu, adica din vorba generala, numele de "str. Colonia X" a fost numele vechi, dar poate nu sunt la aliniati ONCPI si Primaria in cauza.
Eu daca in statut si in contractul de comodat trec "str. X-ului" dar in CF si contractul de vanzare, dovezi ale proprietatii, apare "str Colonia X" ar putea Judecatoria sa imi refuze dosarul de infiintare? Multumesc.
sediul social este la bloc intr-adevar, nu intentionez sa am activitate tocmai pentru a evita necesitatea obtinerii acordului vecinilor, ceea ce posibil sa imi fie greu aici. am mai citit (din pacate nu mai stiu unde ca m-am tot documentat zilele astea) ca daca nu desfasor activitati cu membrii asociatiei sau activitati comerciale nu am nevoie nici atunci de semnatura vecinilor (de ex. daca sediul e doar pentru corespondenta si munca administrativa, de birou). asa este?
de asta deschid sucursala din celalalt judet, care este la casa, ca sa am totusi un sediu oficial unde se va desfasura munca (in totalitate de birou in primii ani). Am un perete comun cu un vecin aici, dar avem numere cadastrale diferite, doua intrari separate. Din cauza asta aici, din cate am inteles, nu am nevoie de semnatura. am inteles bine?
multumesc! daca nu desfasor activitate la sediul principal, trebuie sa mentionez asta in statut, sau nu e necesar; trebuie sa trec asta in contractul de comodat? multumesc
Buna ziua, doresc sa infiintez un ONG si chit ca am mai citit raspunsuri si aici, si in alte surse, nu imi este complet clar procedura deschiderii unei sucursale. In cazul meu nu vor fi angajati, si voi desfasura eu activitatea aici (munca de birou). Sucursala va fi in alt judet fata de sediul social (principal).
Va trebui sa inscriu sucursala la judecatoria judetului de care apartine? am gasit informatii contradictorii, unele surse spun ca nu mai trebuie declarat nimic, altele spun ca trebuie declarata la registrul de asociatii si fundatii. Din ce am citit eu pe portalul Ministerului de Justitie trebuie declarata sucursala la judecatoria de care apartine asociatia in sine (deci judetul sediului principal), dar se mentioneaza doar dupa ce se face sedinta pentru asta, nu se specifica nimic de statut.
O pot mentiona direct in statutul asociatiei, sau o pot deschide doar dupa o sedinta in care vom decide acest fapt (deschiderea sucursalei)? Daca da, ce ar mai trebui sa mentionez in statut, in legatura cu sucursala?
Va multumesc. Este greu de navigat in lumea legala, fara cunostinte in prealabil in domeniu, si cu informatii contradictorii gasite pe net (sau invechite).
asta ar insemna sa renunt pur si simplu la mostenire (asta incluzand si alte potentiale proprietati) si astfel matusa va putea vinde "in numele meu"? ca sa fac eu act de donatie sau procura trebuie sa fac totusi succesiunea intai?