avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate Semyaza

Activitate Semyaza

Buna . Mama mea a facut facultatea la 45 de ani, asa ca toti cei care spuneti ca nu se poate va inselati .Eu am facut o facultate care nu mi-a placut si sincer mai bine nu o faceam .Timp si bani pierduti aiurea . Daca ai gandit bine si asta e ceea ce vrei tu iti urez succes .Parinti nu te pot obliga . Educatia inseamna mai mult decat o facultate . O zi frumoasa
E vorba de Casa de pensii nu de sanatate . si am omis sa iau o copie a declaratiei de retragere. Ma duc luni sa o iau . Este posibil sa ma puna sa platesc chiar daca nu am realizat venituri in 2012 doar pentru ca am omis sa depun la casa de pensii suspendarea declaratiei ? :((
Am primit de la ANAF o decizie pentru plata accesorii de la cas in valoare de 302 . Am fost la fisc rosettii unde mi s-a spus ca datoria ar fii mult mai mare : 4000 de lei :O si m-au trimis la casa de pensii pentru lamurirea situatiei . La casa de pensii am descoperit ca datoria este din cauza ca in anul 2012 nu am depus declaratie ca in acel an nu am avut venituri care sa se incadreze in lege .Apoi m-a pus sa completez o declaratie de retragere asigurare din motivul neincadrarii in lege . Apoi am fost trimis din nou la fisc pentru a fi sterse datoriile . Mentionez ca doamna de la casa de pensii a zis, dupa , ca nu mai apar la ei cu nici o datorie si sa ma duc la fisc sa imi stearga si ei . M-am intors la fisc unde mi s-a spus ca la ei tot figurez cu datorii si m-a pus sa fac o cerere sa verifice situatia , la care mi se va raspunde in 45 de zile .Intrebarea este ce fac ? Ca inca nu sunt inca lamurit daca ma de plata? TRebuie sa platesc ? Mai trebuie sa mai fac ceva ? Sunt o confuzie total . Ce as putea sa fac sa lamuresc mai repede situatia ???
Sotul e convins ca a fost respins de cei de la interne .
Ambasada .Acum ar fii reprogramat pe 4 decembrie . Nu a fost vizitata acasa , au certificat romanesc .
Are certificat de casatorie romanesc
Pai el e inca in Maroc din cate am inteles .Doar ea a revenit in tara
Buna ziua .O prietena a mea are o problema mare .Sotului ei i-a fosr respinsa viza conform art. 27, alin. 2 litera e din OUG 194/2002. Pe langa faptul ca nici ea nu intelege nimic : de ce , cum , as vrea sa va rog sa imi spuneti ce mai poate face legal :( :( V-as fi foarte recunoscatoare .
Buna ziua. Problema este urmatoarea : Am facut un curs gratuit pe fonduri europene cu o fiema Cand am inceput cursul la ei ,deoarece eu sunt o persoana mai tipicara am intrebat tot , inclusiv cand se dau banii .Raspunsul lor a fost in maxin 1 luna .Erau numai lapte si miere se purtau foarte frumos cu tine . Atat pe perioada cursului cat si in ultima zi ( ceea de examen) am intrebat acelasi lucru si mi s-a raspuns la fel ca subventia mi se va da dupa maxim o luna .Cam dupa 2 luni si ceva de la terminarea cursului primim un sms prin care ni se spune sa venim la sediu pentru a discuta conditile de plata .Acolo ni se pune in vedere ca daca vrem sa ne primim bani trebuie sa ne facem cont in banca . Si atunci individul care era acolo, cel putin mie, nu mi s-a parut ca a vorbit ok chiar la o colega a ridicat tonul . A iesit scandal deoarece nu toata lumea vrea sa isi faca cont in banca din mai multe motive credite, comisioane etc .Nici nu mai conteaza motivul avand in vedere faptul ca aceasta conditie nu era stipulata nicaieri in contract ,In final o parte si-au facut o parte nu . Am intrebat din nou cand ni se dau banii si mi s-a raspuns ferm ca daca i-am dat contul in maxim 2 saptamani . Binenteles ca se fac 2 saptamani si ciuciu bani . Ii mai las sa treaca inca una sa se faca 3 saptamani si ma duc din nou la sediu ,unde am fost tratata si eu si colegele mele ca ultimul om . In aceste trei saptamani am aflat ca unele colege au primit banii : cele care au adus adeverinta ca s-au angajat .Desi acest criteriu nu era trecut in contract, nu s-a adus la cunostinta tuturor, deci mi se pare o discriminare si nu stiu cat de legal, plus ca noi nici nu stiam daca nu ne spuneau unele colege . Vineri cand am intrebat-o pe individa de acolo daca e adevarat a spus ca nu e adevarat si cand am intrebat-o daca e sigura si-a dat seama ca stiam si a inceput sa o dea in diverse ca nu ne poatespune din bucataria interna a firmei . SUNT NISTE MINCINOSI. Imi spune mie ca ,colegul ei mi-a spus 3 saptamanii nu 2 adica ma face proasta in fata .O alta colega care s-a bagat si ea in discutie (dar fara sa isi ridice ochii din calculator cand vorbea cu noi ca nu e asa suntem mult sub nivelul ei ) ne spune ca ce alti au primit si dupa 1 an banii .Asta in conditile in care eu platesc 7 ron pe luna pentru un cont care nu il doream sa il fac deoarece mi s-a spus ca daca nu il fac cine stie cand imi primesc banii iar colege de ale mele care nu si-au facut contul au primit banii cash . Ii intreb de ce ne duc cu zaharelul si spun ca nu depinde de ei .Zic bine atunci zic dati-mi o adresa, un mail un numar de telefon a cuiva de care depinde .Pauza .A sau nu individa de la birou imi zice sa caut pe net ca nu e obligatia lor . Trece iar ziua de marti si normal o banii .Cand ii sun iar o dau pe ocolite ca nu depinde de ei etc .Cand ii intreb de ce unele colege au primit banii imi spun ca nu e adevarat si cand ii spun ca stiu exact nume etc imi spune ca e o facilitate a proiectului (desi ma indoiesc ca altfel de ce minteau) ,Intrebarea mea e urmatoare .Avand in vedere ca in contract singurul criteriu de acordare a subventiei e absolvirea cursului , le putem face plangere pentru faptul ca fac discriminarea asta ? Unde ? Ce putem face pentru a primi banii si a afla ceva sigur ?? Aceasta firma nu mai prezinta nici o credibilitate :((
Răspuns la discuția Concediere art 31(3)
Ca o conluzie daca in notificare scrie ca e din initiativa angajatorului e deajuns? Ce ar mai putea scrie ? CA e clar oricare ar fi motivul ei nu erau obligati de lege sa isi motiveze decizia nu ? Sau am inteles gresit? Deci daca se duce sa le ceara sa modifice notificarea e posibil sa refuze ?