avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Respingere viza reintregire familie conform art. 27, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Respingere viza reintregire familie conform art. 27, alin. 2 litera e din OUG 194/2002

Buna ziua .O prietena a mea are o problema mare .Sotului ei i-a fosr respinsa viza conform art. 27, alin. 2 litera e din OUG 194/2002. Pe langa faptul ca nici ea nu intelege nimic : de ce , cum , as vrea sa va rog sa imi spuneti ce mai poate face legal :( :( V-as fi foarte recunoscatoare .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:38, 1 Decembrie 2015
Au fost la interviu, au fost vizitati acasa?
Pai el e inca in Maroc din cate am inteles .Doar ea a revenit in tara
Ca idee, pentru membrii de familie cei de la ambasada acorda viza daca solicitantul are certificat de casatorie romanesc, cazierul curat si asigurarea medicala.

De regula doar Inspectoratul General pentru Imigrari respinge pentru motivul pe care l-ati spus:
Art. 27 - Acordarea vizei române
(2) Viza română se acordă numai dacă:
[...]
e) nu există motive să se considere că viza este solicitată în scopul migrării ilegale;

Daca ambasada l-a refuzat ori nu au certificat de casatorie romanesc, ori nu are cazierul curat. Oricum nu prea conteaza cine l-a refuzat, n-are ce sa faca. Nu se poate contesta.

Daca e din cauza certificatului de casatorie trebuie mai intai sa-l transcrie la locul ei de domiciliu.

Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Ares-3, moderator
Are certificat de casatorie romanesc
Cine i-a respins cererea, ambasada sau IGI?

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la ambasada româniei Crina99 Crina99 Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a ... (vezi toată discuția)
Migrare ilegala andreizabela andreizabela Buna ziua, De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale ... (vezi toată discuția)