avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina24252627

Activitate Cristina24252627

Dar nu are banii sa imi dea partea mea. De aici si conflict ul

gi-jane2 a scris:

Daca el vrea casa, sa va dea sulta pt cota dvs.

Pot sa imi obig fratele sa vanda partea lui de apartament mostenit de la parinti?
Am mostenit cu fratele meu un apartament de la parinti. Am facut succesiunea, eu vreau sa vand, el nu. Pot sa il oblig, legal, sa vanda partea lui?

POPA GHEORGHE a scris:

Aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului faceti modificarea in cartea funciara.
Daca peretele nu este de rezistenta (acest fapt reiese din calcul efectuat de firma de proiectare), nu aveti nevoie de autorizatie de demolare de la primarie.

Multumesc pentru raspuns

Cristina24252627 a scris:

Am nevoie de autorizatie pentru a demola un perete interior la casa? Peretele este intr-o stare avansata de deteriorare si nu este zid de sustinere.

As vrea sa mai adaug faptul ca in acte, casa este trecuta ca si apartament, facand parte dintr-un ansamblu de 4 apartamente, toate pe un nivel, parter. Avem un singur perete comun cu vecinii.
Am nevoie de autorizatie pentru a demola un perete interior la casa? Peretele este intr-o stare avansata de deteriorare si nu este zid de sustinere.
Ce se poate face daca in spatele casei noastre s-a ridicat o fundatie, aproape lipita de casa noastra, insa constructia nu a continuat? Fundatia ne afecteaza casa. Se poate face ceva legal? Am inteles ca au ramas fara fonduri
Răspuns la discuția Obligatie de reparatii
Multumesc mult de tot!
Recent am cumparat o casa, in timpul renovarilor (dat jos tencuiala, gresie s.a.m.d) am descoperit ca sunt infiltratii de apa in preteti. Casa vecina (spate in spate cu a noastra) a fost recent demolata (anul trecut), de unde si cauza infiltratiilor. Intrebarea mea este daca putem obliga vecinii sa imparta sau sa plateasca integral cheltuielile de izolare a peretului expus?
Răspuns la discuția Traducere scrisoare Anglia
Va multumesc!
Am primit recent o scrisoare din anglia in care ma anunta ca din data x nu mai primim alocatie pentru copil. Vreau sa folosesc aceasta scrisoarea ca dovada ca nu mai primim alocatie si sa aplicam pentru cea din Romania. Trebuie doar tradusa scrisoarea sau avem nevoie de apostila?