avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obligatie de reparatii
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obligatie de reparatii

Recent am cumparat o casa, in timpul renovarilor (dat jos tencuiala, gresie s.a.m.d) am descoperit ca sunt infiltratii de apa in preteti. Casa vecina (spate in spate cu a noastra) a fost recent demolata (anul trecut), de unde si cauza infiltratiilor. Intrebarea mea este daca putem obliga vecinii sa imparta sau sa plateasca integral cheltuielile de izolare a peretului expus?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Da, puteți obliga vecinii sa va repare prejudiciul suferit în temeiul răspunderii civile delictuale.

O a doua posibilitate pe care o aveți e sa solicitați vânzătorului sa va repare prejudiciul (dacă acele infiltratii existau la momentul la care imobilul v-a fost predat) . Menționez ca infiltratiile de apa la care va referiti au natura unor vicii ascunse ale imobilului, iar vânzătorul răspunde pentru acestea in temeiul art. 1707 Cod civil, potrivit caruia:

"(1) Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuințării la care este destinat sau care îi micșorează în asemenea măsură întrebuințarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preț mai mic."

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Multumesc mult de tot!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu plăcere! Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie bloc nou silviu_iliescu silviu_iliescu Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare: din septembrie m-am mutat intr-un bloc nou. Acum o luna s-a mutat si vecinul de deasupra. Dupa doua saptamani de locuit ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra ... Amelialia Amelialia Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra este pod.A plouat si podul avand unele defectiuni,s-a udat tavanul. Acum noul propietar ma ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)