Vin si eu cu o intrebare: din septembrie m-am mutat intr-un bloc nou. Acum o luna s-a mutat si vecinul de deasupra. Dupa doua saptamani de locuit acolo, a inceput sa imi curga apa, pe la firele de curent, ce alimenteaza becul din bucatarie. Concluzia, o scurgere pocnita, undeva in zidarie. Pentru vecinul de sus, cu nou nascut de o saptamana, asta ar presupune spargerea peretilor/pardoselii, pentru a gasi buba. Ca si bonus, incazirea este in pardoseala si scurgerile sunt sub ea.
Amandoi am platit pentru un apartament cu toate facilitatile. In prezent, dezvoltatorul isi numara banii, eu stau cu o galeata in mijlocul bucatariei, iar vecinul de sus nu poate folosi una din bai si trebuie sa mute scurgerea de la masina de spalat rufe.
Ambele parti am dori sa dam in judecata dezvoltatorul.
Buna ziua!
Conform art. 1707 C.civ., vanzatorul garanteaza cumparatorul contra oricaror vicii ascunse care fac bunul vandut impropriu intrebuintarii la care este destinat sau care ii micsoreaza in asemenea masura intrebuintarea sau valoarea incat, daca le-ar fi cunoscut, cumparatorul nu ar fi cumparat sau ar fi dat un pret mai mic.
Avand in vedere prevederile legale, puteti solicita obligarea vanzatorului de a aduce imobilul in starea corespunzatoare, despagubiri pentru prejudicii, sau chiar rezolutiunea contractului daca viciile sunt de o natura grava.
Initial notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia remedierii defectiunii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor judiciare inclusiv daune aferente solutionarii in instanta