avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa imi oblig fratele sa vanda partea lui de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa imi oblig fratele sa vanda partea lui de apartament mostenit ...

Pot sa imi obig fratele sa vanda partea lui de apartament mostenit de la parinti?
Am mostenit cu fratele meu un apartament de la parinti. Am facut succesiunea, eu vreau sa vand, el nu. Pot sa il oblig, legal, sa vanda partea lui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:05, 6 Februarie 2022
nu. dar puteti sa faceti partajul si sa-i platiti sulta. inainte de vanzare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai prin proces se va putea dar procesul este de durata.
Daca nu o rezolvati in mai mult de un an cu el ar fi cazul sa deschideti proces inca de acum ca sa nu mai pierdeti vremea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca el vrea casa, sa va dea sulta pt cota dvs.
Dar nu are banii sa imi dea partea mea. De aici si conflict ul

gi-jane2 a scris:

Daca el vrea casa, sa va dea sulta pt cota dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci va trebui sa cereti in instanta iesirea din indiviziune, sa se vanda sau daca vrea casa, sa va dea sulta.
Încercați o mediere, pt pricepe ca nu are incotro si daca nu accepta sa se vanda, va plati si cheltuieli de judecata, plus ca acum are posibilitatea sa accepte o oferta pt cota sa altfel, vandut la licitație, daca se ajunge pana acolo, o sa luati mult mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Succesiune rocsy77 rocsy77 buna ziua,in urma succesiunii dupa parintii decedati ni s-au eliberat certificate de mostenitori mie si fratelui meu.problema este urmatoatea,fratele meu vrea ... (vezi toată discuția)
Vânzare moștenire. suntem 3 frați și împreună, în mod ... Ma intereseaza Ma intereseaza Vânzare moștenire. Suntem 3 frați și împreună, în mod egal mostenim de la părinți o casa și ceva pământ, totul la tara. Doi dintre noi vrem sa ne ... (vezi toată discuția)