avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,in urma succesiunii dupa parintii decedati ni s-au eliberat certificate de mostenitori mie si fratelui meu.problema este urmatoatea,fratele meu vrea sa vanda imobilul,eu sunt stabilit in acest imobil de pe vremea cand traiau parintii,acesta vrea sa vanda imobilul,eu nu sunt deacord.ma poate forta?casa este evaluata la un anumit pret de un expert,deci prin urmare as putea sa-l despagubesc sa-i platesc o sulta la jumatate din pretul evaluat,dar nu este de acord,a gasit un cumparator care este dispus sa cumpere cu un pret de 3 ori mai mare decat este evaluarea imobilului,ce pot face in cazul acesta?mai mentionez ca in lipsa mea a intrat in imobil si a luat o mare parte din lucrurile defunctilor
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 08:57, 13 Decembrie 2011
Nu are ce sa va faca daca nu sunteti de acord, va actiona in judecata, iar instanta nu va dispune vanzarea bunului daca una din parti (dvs, in cazul asta)doreste atribuirea casei. Daca nu va permiteti sa-l despagubiti pt partea sa, cat se va stabili , e mai bine sa acceptati oferta de acum a cumparatorului daca vi se pare buna.
imobilul a fost evaluat la pretul de 100000ron,eu sunt in posibilitatea sai ofer jumatate din suma aceasta.dar cu care el nu este deacord,ptr ca un posibil cumparator ar da mai mult
Daca fratele a gasit pe cineva sa ofere de 3 ori mai mult e de inteles de ce nu vrea sa accepte 50000 pe care sunteti dispus sa-i dati.
Ati fost sau sunteti in proces, sau cu ce ocazie a fost evaluat ? Daca ajungeti in instanta, poate cere si fratele ca imobilul sa fie evaluat, adica e posibil ca val de referinta sa nu ramana la 100 de mii
Avand in vedere prevederile art 1.143 din noul Cod civil care arata ca, ”Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Mostenitorul poate cere oricand iesirea din indiviziune, chiar si atunci cand exista conventii sau clauze testamentare care prevad altfel.”, va sugerez sa incercati gasirea unei solutii privind problema partajului succesoral prin mediere. Astfel, veti reduce costurile unui proces in instanta, ceea ce avantajeaza ambii mostenitorii. Dupa incheierea acordului de mediere, acesta poate fi depus la instanta de judecata competenta pentru incuviintare (alin (1), art 63 din Legea 196/2006). Dupa pronuntarea hotararii de expedient de catre instanta de judecata, partea intersata poate cere restituirea taxei judiciare de timbru (3%) (alin (2), art 63 din Legea 196/2006). Va sugerez sa consultati un mediator inainte de a lua o decizie, informarea si consilierea este gratuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea unilaterala din indiviziune dorubabonea dorubabonea Exista un teren cu mai multi mostenitori. Doresc instrainarea parti ce mi se cuvine din mostenire. Unul dintre mostenitori nu accepta sa faca iesirea din ... (vezi toată discuția)
Mostenire onciu_51 onciu_51 Exista 2 mostenitori(fata si baiat, din care baiatul a murit dar are o fata mostenitoare) la un apartament (fiica si nepoata de la baiatul decedat). ... (vezi toată discuția)
Cum poti vine o coproprietate? dia_moni dia_moni Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul ... (vezi toată discuția)