Tatal meu a implinit 56 ani in februarie,are 35 ani vechime in munca,dintre care 9ani 5 luni si 19 zile in grupa 1,19ani 9luni si 8zile grupa2 si restul de ani in conditii normale de munca.El e pensionat pe caz de boala acum dar pensia ,nu stiu de ce, e foarte mica si as vrea sa stiu cand ar putea sa iasa la pensie normal pentru anii munciti?
Va multumesc.
Deja e notificat in CF,mai are un apartament in care sta dar sigur o sa-l treaca pe numele tatalui ,mamai s.a.m.d.Si oricum ultima notificare i-a fost facuta pe 4 iulie,pe 17 are ultima sansa sa se prezinte si sa-si plateasca ipoteca,daca nu se prezinta ceea ce e cel mai probabil voi face demersuri mai departe,ideaa este ca nu stiu ce sa fac sa incep pe penal sau pe civil?
Locuiesc in apartament am inclusiv domiciliul stabil acolo.
Am citit notificarile,sunt facute cu ajutorul unui avocat ,.la ultima a semnat chiar el se primire.
Eu am scris in precontract ca pot sa ma adresez instantei pentru a da hotarare in tr-un act aditional de prelungire a datei de semnare am scris si clauza cu triplul sumei ,valoarea ipotecii este de 10.000E.Pe apartament iei cu greu 100.000 Eu locuiesc in continuare in el,notificarile le-am facut cu ajutorul unui avocat care i-a si subliniat ca se afla sub incidenta legii penale,sincer m-as fi speriat putin daca le primeam,dar avand in vedere ca persoana e cu pile sus puse prin politie,nu cred ca o sa fie niciodata pusa sub urmariere penala,ma gandisem tot la asta dar mi-e frica sa nu dureze prea mult si in final sa raman si fara casa si fara bani.Antecontractul e legalizat notarial,declaratiile sunt facute in baza 292.
Am cumparat in 2006 un apartament cu 3 camere de la o cunostinta,apartamentul nu avea cadastru si intabulare asa ca am platit integral apartamentul,40.000E, am facut un antecontact de vanzare-cumparare cu plata integrala,in care am scris cateva clauze dintre care ca daca nu se incheie actul final din vina vanzatorului trebuie sa-mi de triplul sumei de 40.000 si ca ca din momentul antecontractului se transmite posesia.Binainteles ca eu m-am ocupat sa fac actele apartamentului si am aflat cu stupoare ca apartamentul este ipotecat,fusese cumparat in rate de la o firma,dar vanzatorul a dat declaratie in fata notarului pe propria raspundere ca nu e ipotecat,mie mi-a zis ca a terminat ratele de platit dar nu apucase sa se ocupe de cadastru si avea nevoie urgenta de bani.Am discutat si a zis ca plateste luna asta ,luna viitoare si asa au trecut 2 ani,l-am citat de doua ori prin executor sa se prezinte la semnarea actelor,bineinteles nu a venit si nu mai da nici un semn de viata.Am discutat cu vreo doi avocati si mi-au zis ca instanta nu poate da hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare pentru ca e ipotecat,ma intereseaza daca ma pot folosi de clauza care spune ca trebuie sa-mi dea triplul sumei de 40.000E,cam cat dureaza procesul ?si ce taxa de timbru trebuie sa platesc daca cer in instanta 120.000E?daca nu are decat apartamentu asta pe numele lui cum pot sa-l execut?
Buna ziua,am nevoie de putin ajutor.In martie m-am hotarat sa ma despart de sotul meu din motive intemeiate(violenta fizica si verbala,tot felul de neintelegeri etc) in momentul plecarii mele copilul in varsta de 2 ani era la parintii mei in alta localitate,unde statea de mai multa vreme pentru ca la domiciliul sotului nu putea fi tinut din cauza lipsei de spatiu(intr-un apartament cu doua camere locuiau sora sotului cu un copil,soacra mea,eu si cu el,inca o nepoata a sotului de care avea grija soacra mea,ocazional si mama soacrei mele),eu am plecat de acasa doar cu ce aveam pe mine,fara acte,buletin oricum nu avem ca dupa casatorie soacra nu a vrut sa ma ia in spatiu si drept urmare nu am putut sa-mi fac buletin,fara certificat casatorie,fara certificatul copilului,in momentul in care eu am rezolvat problema actelor el bagase deja divort si cerere de incredintare a copilului.Intre timp am inchiriat o garsoniera,am un serviciu stabil si cat de cat bine platit,am adus-o pe mama mea impreuna cu fetita la mine,l-am primit sa o viziteze atat eu cat si parintii mei,dar el ma urmareste,m-a luat la bataie pe strada,vine si face scandal de fata cu copilul,ma suna zi si noapte,imi trimite mesaje prin care imi spune ca ma omoara,ca imi ia copilul.Credeti ca are sanse sa obtina custodia copilului?Pot sa fac ceva sa i se interzica sa se mai apropie de mine sau de locuinta mea?