Buna ziua,am nevoie de putin ajutor.In martie m-am hotarat sa ma despart de sotul meu din motive intemeiate(violenta fizica si verbala,tot felul de neintelegeri etc) in momentul plecarii mele copilul in varsta de 2 ani era la parintii mei in alta localitate,unde statea de mai multa vreme pentru ca la domiciliul sotului nu putea fi tinut din cauza lipsei de spatiu(intr-un apartament cu doua camere locuiau sora sotului cu un copil,soacra mea,eu si cu el,inca o nepoata a sotului de care avea grija soacra mea,ocazional si mama soacrei mele),eu am plecat de acasa doar cu ce aveam pe mine,fara acte,buletin oricum nu avem ca dupa casatorie soacra nu a vrut sa ma ia in spatiu si drept urmare nu am putut sa-mi fac buletin,fara certificat casatorie,fara certificatul copilului,in momentul in care eu am rezolvat problema actelor el bagase deja divort si cerere de incredintare a copilului.Intre timp am inchiriat o garsoniera,am un serviciu stabil si cat de cat bine platit,am adus-o pe mama mea impreuna cu fetita la mine,l-am primit sa o viziteze atat eu cat si parintii mei,dar el ma urmareste,m-a luat la bataie pe strada,vine si face scandal de fata cu copilul,ma suna zi si noapte,imi trimite mesaje prin care imi spune ca ma omoara,ca imi ia copilul.Credeti ca are sanse sa obtina custodia copilului?Pot sa fac ceva sa i se interzica sa se mai apropie de mine sau de locuinta mea?
Facet plangere penala pentru amenintare, dar in termen de 60 de zile decand va ameninta, daca va loveste, scoateti certificat medico- legal, aveti grija sa aveti si martori, cel mai bine oculari, cand vine sa-si vada copilul, are o hot, jud. cu un program stabilit de viziare, dispus de catre instanta? Nu are, salutare! Sa ceara in instanta si atunci spuneti cu ce va confruntati si opuneti-va la luarea minorului din domiciliu. Daca nu faceti fata siituatiei ,X-(apelati la Avocati.
Nu cred ca are sanse sa obtina incredintarea minorului.
Aveti dreptul de a face plangere penala impotriva lui.
Mergeti la politie in acest sens.
Poate ca ar trebui sa va angajati avocat pt proces.
buna ziua. am 20 de ani si sunt casatorita de 3 ani cu sotul meu.sunt studenta in anul II si am un copil de 2 luni.relatia dintre mine si sotul meu a devenit subreda la ceva timp dupa casatorie.au intervenit jicnirile,amenintarile si chiar bataile. eram in primele luni se sarcina ,cand el a incercat sa ma loveacsa,rezumandu-se doar la un branci.momentan stam la mine acasa intr-un apartament cu 2 camere,in care locim 4 persoane cu cea mica.mama mea ,sotul meu,fiica mea si eu. de o saptamana ma ameninta ca divorteaza si imi ia copilul,pe motiv ca nu am servici.si nu pot intretine copilul,si imi zice ca nu il voi mai vedea.in uram unei batai am scos certificat medico-legal in luna august anu trecut.programul meu de scoala nu imi permite sa pot lucra.el este preot intr-o parohie saraca iar venitul lui este sub cel minim pe economie,in schib familia lui are o situatie financiara buna,la fel ca si parintii mei. CREDETI CA IMI POATE LUA COPILUL? CE TREBUIE SA FAC CA SA POT OBTINE CUSTODIA COPILULUI? vrea sa il ia si sa plece cu el la parintii lui.daca asta se va intampla ,
ce sa fac? va multumesc.
Va fi foarte greu pentru dvs. sa rezolvati aceasta problema.Trebuie sa fiti ferma in ceea ce priveste hotararea luata.
Cereti sprijinul asociatiei pentru protectia victimelor violentei in familie.Gasiti pe net adresa unui centru de acordare asistenta mai apropiat zonei unde dvs. locuiti.
Puteti tot cu ajutorul acestei asociatii sa obtineti o interdictie impotriva sotului de a mai locui in casa cu dvs. si minora, pana cand se va termina divortul.Fetita are doar 2 luni, incercati sa nu il lasati pe sot sa va ia copilul.
Minora va fi incredintata catre dvs. cu siguranta.
Minora nu primeste alocatie de la stat de 200 ron/luna?Parintii dvs. nu va vor sprijini financiar?
Puteti primi sprijin material si de la Directia Generala pentru Protectie a Copilului, daca veti solicita ajutorul in acest sens.
Alte discuții în legătură
In caz de divort
stavarion16
buna ziua,as dori sa ma ajutati cu o chestiune legata de divort...eu sunt casatorita de cinci ani in urma casatoriei a rezultat un copil .Momentan eu nu ma ... (vezi toată discuția)