avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodia copilului ,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodia copilului ,

Buna ziua,am nevoie de putin ajutor.In martie m-am hotarat sa ma despart de sotul meu din motive intemeiate(violenta fizica si verbala,tot felul de neintelegeri etc) in momentul plecarii mele copilul in varsta de 2 ani era la parintii mei in alta localitate,unde statea de mai multa vreme pentru ca la domiciliul sotului nu putea fi tinut din cauza lipsei de spatiu(intr-un apartament cu doua camere locuiau sora sotului cu un copil,soacra mea,eu si cu el,inca o nepoata a sotului de care avea grija soacra mea,ocazional si mama soacrei mele),eu am plecat de acasa doar cu ce aveam pe mine,fara acte,buletin oricum nu avem ca dupa casatorie soacra nu a vrut sa ma ia in spatiu si drept urmare nu am putut sa-mi fac buletin,fara certificat casatorie,fara certificatul copilului,in momentul in care eu am rezolvat problema actelor el bagase deja divort si cerere de incredintare a copilului.Intre timp am inchiriat o garsoniera,am un serviciu stabil si cat de cat bine platit,am adus-o pe mama mea impreuna cu fetita la mine,l-am primit sa o viziteze atat eu cat si parintii mei,dar el ma urmareste,m-a luat la bataie pe strada,vine si face scandal de fata cu copilul,ma suna zi si noapte,imi trimite mesaje prin care imi spune ca ma omoara,ca imi ia copilul.Credeti ca are sanse sa obtina custodia copilului?Pot sa fac ceva sa i se interzica sa se mai apropie de mine sau de locuinta mea?
vreau sa divortez,am un copil dar nu am servici.pot pierde custodia copilului? mentionez ca vreau sa divortez pe motiv ca sotul meu este in contact cu un om bolnav de tbc si mi-e frica sa nu ne imbolnavim,eu si copilul meu.i-am explicat dar nu tine cont parca asteapta sa ne imbolnavim de tbc!!!
Ar trebui sa mai discutati aceasta problema cu sotul dvs. inainte de a lua o astfel de decizie. In ce sens se afla in contact? prieten, coleg? poate ca va intelege totusi. In principiu ar trebui sa faceti dovada unor venituri pentru a obtine custodia copilului.
ar trebui totusi sa aveti motive intemeiate pt a solicita divortul.
motivul invocat de dvs. nu cred ca este suficient, pt ca instanta sa dispuna desfacerea casatoriei.
daca nu aveti momentan un loc de munca, poate va vor sustine financiar parintii dvs ., cel putin o perioada, pana va angajati . si puteti sa mentionati acest lucru, cand solicitati custodia minorului.
Nu e un motiv intemeiat? Faptul ca ne expune la boala TBC ,care e contagioasa chiar nu inseamna nimic? Ce trebuie sa fac? Sa astept sa mi se imbolnaveasca fetita ori eu pt a dovedi ca suntem bolnave din cauza lui?Faptul ca ignora sfaturile mele si nu tine cont de copilul nostru chiar nu e motiv de divort?Multumesc oricum pt raspuns!
Pai discut cu el de 3 saptamani si nu intelege,divortez tocmai pt ca vorbesc singura...E vorba de tatal lui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort stavarion16 stavarion16 buna ziua,as dori sa ma ajutati cu o chestiune legata de divort...eu sunt casatorita de cinci ani in urma casatoriei a rezultat un copil .Momentan eu nu ma ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii irinanicoleta irinanicoleta buna ziua, am o mare problema, am depus divortul anul trecut in septembrie, l-am suspendat pe motivul impacarii , iar acum am repus dosarul pe rol din ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor a_alinutzaa a_alinutzaa buna seara am un copil de 3 ani pe care l am luat cu mine in momentul parasirii sotului am luat copilul cu mine si l am dus la parintii mei dupa care am ... (vezi toată discuția)