avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de divort

buna ziua,as dori sa ma ajutati cu o chestiune legata de divort...eu sunt casatorita de cinci ani in urma casatoriei a rezultat un copil .Momentan eu nu ma aflu in tara...lucrez in strainatate am plecat cu acordul sotului si al soacrei care locuieste cu noi...copilul a ramas cu tatal si cu soacra...au fost ajutati sa aiba grija de copil si de catre mama si sora mea...pina au reusit sa il inscrie la gradinita...pe la inceputul anului am vorbit cu sotul meu si am ajuns la concluzia ca nu mai putem ramine casatoriti si am cazut de acord sa divortam.A ramas ca o sa rezolvam cind ajung inapoi in tara.Acum nu vor sa primeasca nimic de la mine pt. copil...ma refer la bani si hainute pt. copil..:( si ami ieste teama ca se vor folosi de asta la divort ...mentionez ca soacra a amenintat ca ,copilul nu va parasi niciodata casa in care sta acum ...adica locuinta sotului.Cred ca vor sa ma acuze de abandon...se poate asta?Si cum sa procedez pt a lua copilul cu mine...asta ami doresc sa divortez, sa obtin custodia si sa iau copilul cu mine in strainatate acolo unde lucrez...poate sotul meu sa intreprinda ceva in lipsa mea si sa aiba castig de cauza...pt ca a amenintat ca nu-mi va da copilul va face tot posibilul sa obtina custodia lui. Va multumesc si astept un raspuns ...:sorry:
indiferent ce vreti dvs pe de o parte sau sotul si soacra pe de alta parte, sa stiti ca instanta va decide intotdeuna dupa interesul major al copilului... ori, depinde ce argumente prezinta fiecare parte in vederea transarii acestui punct fierbinte al divortului si cat de isteti sunt avocatii ce ii aveti fiecare
buna,,,,scuzati-ma ca intervin , si eu sunt divortata de anul trecut din vara , pe atunci nu era legea asta care este acum in vigoare cu , custodia comuna si copiii sunt doar in custodia mea ,. acum din cate stiu la custodia comuna ambii parinti trebuie sa fie deacord si sa se consulte in tot ce priveste minorul,,,,deci d-voastra o sa aveti custodia comuna dupa legea de acum , si daca veti dorii sa luati copilul la d-voastra in alta tara si sotul sau fostul sot nu este deacord nu primiti semnatura sa il puteti scoate din tara, tot la el ramane,,,,,
ok...va multumesc ...ramine de vazut...:*
Instanta de judecata va stabili cum va fi exercitata autoritatea parinteasca, prin prisma interesului superior al minorului.

Asadar, vor fi avute in vedere conditiile morale si materiale pe care parintii le ofera copilului.Plecarea in strainatate este justificata de faptul ca dumneavoastra munciti.
Exista posibilitatea de a parasi tara , impreuna cu minorii, atata vreme cat autoritatea parinteasca va fi exercitata de dumneavoastra.

In subsidiar, raportati-va la un program de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare de custodie iulianahusanu iulianahusanu m-am despartit anul trecut de fostul sot,aveam serviciul in spania si am ajuns cu fostul sot la o intelegere verbala in ai lasa custodia copilului cu conditia ... (vezi toată discuția)
Copil - acord pãrãsire țarã ionmostenire ionmostenire Sunt divorțat și am un copil minor care a rămas la fosta soție. Poate scoate copilul din țară fără acordul meu? Menționez că ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)