buna ziua,
am o mare problema,
am depus divortul anul trecut in septembrie, l-am suspendat pe motivul impacarii , iar acum am repus dosarul pe rol din motive bine intemeiate, bautura, scandal in fata copilului de 2 ani, parasire de domiciliu etc...
vreau sa stiu daca are dreptul sa ia copilul fara acordul meu pana la prima infatisare in data de 13 sept 2011. ce spune legea, intervine custodia temporara, are dreptul sa ia copilul fara acordul meu? m-a amenintat ca merge cu politia sa ia copilul care se afla la parintii mei, eu fiind la munca.
am avocat, dar vreau sa aflu si alte pareri va rog.
nu este de acord cu divortul amiabil,
pana sa aveti incredintarea copilului unul sau altul, amandoi aveti aceleasi drepturi. cum l-ati dus dvs la parinti, asa il ia si dansul oriunde, ca ii e parinte asa cum sunteti si dvs.
daca va temeti pt siguranta copilului, puteti cere pe cale aordonantei presidentiale incredintarea copilului. incredintarea copilului e provizorie, pe perioada procesului de divort.
Drepturile ambilor parinti sunt egale pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort si implicit a incredintarii minorilor.
Incredintarea provizorie nu intervine decat in situatia in care formulati o ordonanta presedintiala de incredintare a minorilor, ordonanta in baza careia instanta poate dispune incredintarea provizorie a acestora pana la solutionarea procesului de divort.
Bineinteles ca aceasta ordonanta poate fi promovata si de tatal minorilor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
nicolenta
Buna seara!
Am si eu o intrebare: Cate infatisari( aproximativ) sunt la un divort? precizez ca ieri am avut a doua infatisare. La prima, a fost intrebat sotil ... (vezi toată discuția)