avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Natygh

Activitate Natygh

Raspuns vag. Va multumesc!
Am primit decizia de pensionare anticipata. Angajatorul doreste sa lucrez pana la sfarsitul acestei luni, Iulie inclusiv si luna August.
Legal cum este posibil asta?
Buna ziua. Srl firma de transport 2007,eu in calitate de Asociat. In Mai 2020 am primit notificare de raspundere solidara in privinta unei datorii de 35.000 (la data de 2019 conform procesului verbal de declarare a starii de insolvabilitate). Am fost chemata la sediul ANAF, nu locuiesc in Romania de ceva ani buni. Am fost asociat doar pe script. Administratorul s-a ocupat de firma. In 2008 am incercat sa ies din firma dar Administratorul trebuia sa fie prezent, ceea ce nu a fost posibil, nu l-am gasit. Nu am legatura cu Administratorul din 2008. Firma nu a functionat din 2009/2010. Ce pot face eu? Ii contactez si le explic situatia mea? Sau nu fac nimic? Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Pensie anticipata
Cand am intrebat la Casa de pensii daca pot iesi anticipat au zis da, cu penalizare.

Problema e ca, ce se intampla cu sporul de noapte, adica am aflat ca sunt trecuta ca program normal in toti acesti ani desi serviciul (dgapc) prevede ture de noapte, sarbatori, weekend-uri.

E o greseala voita a angajatorului? Adica angajatorul m-a trecut ca avand program normal gen 8ore pe zi desi lucrez 12ore pe zi cu ture de noapte plus sarbatori, weekend-uri etc.
Ce pot face in aceasta situatie?

Natygh a scris:

Sunt nascuta in 16.iunie 1962 si am 40 de ani vechime in munca. Pot iesi la pensie anticipat? Va multumesc.

Cand am intrebat la Casa de pensii daca pot iesi anticipat au zis da, cu penalizare.
Problema e ca, ce se intampla cu sporul de noapte, adica am aflat ca sunt trecuta ca program normal in toti acesti ani desi serviciul (dgapc) prevede ture de noapte, sarbatori, weekend-uri.
E o greseala voita a angajatorului? Adica angajatorul m-a trecut ca avand program normal gen 8ore pe zi desi lucrez 12ore pe zi cu ture de noapte plus sarbatori, weekend-uri etc.
Ce pot face in aceasta situatie?
Sunt nascuta in 16.iunie 1962 si am 40 de ani vechime in munca. Pot iesi la pensie anticipat? Va multumesc.

Carp Mircea a scris:

Luna si anul nasterii.

Carp Mircea a scris:

Luna si anul nasterii.