avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate sorella

Activitate sorella

Bună ziua! Sora mea a divorțat, în 2015, în Spania. Conform hotărârii judecătoresti, revine la numele de fata. Acum s-a hotărât sa revină la numele de fata, dar nu știm cum sa procedam. Menționez ca ea locuiește în Spania. Mulțumim!
Răspuns la discuția Executare silita
Mulțumesc!
Bună ziua!
Am avut sechestru pe 2 autoturisme și pe o anumita suma de bani din cont. Am contestat acest sechestru și am câștigat. Aștept de 3 luni sa se ridice sechestrul dar aflu azi ca executorul a decedat. Cum scap de sechestru?
Am dat examen de titularizare in invatamant 3 ani la rand: in 2014 am obtinut media 7,64, in 2015 am obtinut media 8,40, in 2016 am obtinut 7,46. In anul scolar 2015-2016 am fost reprtizata pentru suplinire, in baza mediei din 2015, pe un post de invatator. Pe acelasi post, cu acordul de principiu al CA al școlii si cu decizia ISJ, am obtinut continuitate pentru suplinire si pentru anul scolar 2016-2017, in data de 22 mai 2016. In sesiunea din vara anului 2016 a examenului de titularizare, m-am prezentat la concurs in speranta obtinerii unei medii care sa-mi permita titularizarea directa pe un post din judet, dar am luat 7,40 si nu am ”prins” post in sedinta publica. Acum suplinesc pe postul pe care am fost repartizata in data de 22 mai 2016. Am dorit sa ma titularizez in baza art. 253 din metodologie, dar nu mi s-a luat in calcul media din 2015,ci cea din 2016( medie de care nu m-am folosit ). E corect? Multumesc!
Răspuns la discuția Divort
Este adevarat ca sunt subiectiva - e normal, avand in vedere ca in discutie este sora mea. Ea se incapataneaza sau vrea foarte tare ca totul sa se petreaca acolo unde sta in momentul de fata. O impiedica insa faptul ca el intenteaza actiunea aici. Cum Dumnezeu, se poate face lucrul acesta in doua tari, in acelasi timp?
Va sunt datoare cu mii de multumiri pentru atentie si rabdare!
Răspuns la discuția Divort
Explicit, va rog! El poate intenta actiunea in Romania?
Instanta spaniola a emis un ordin judecatoresc prin care i se interzice sa mai ia legatura cu sotia sau sa se apropie mai mult de 300m si i se da dreptul sa stea cu copiii de doua ori pe luna. Are dosar penal acolo in urma plangerii facute de sora mea acum doua saptamani.
Răspuns la discuția Divort
Imi cer scuze, nu m-am exprimat clar. Legea spaniola a cerut aceste acte, nu stiu daca legislatia noastra permite eliberarea lor.
Ei s-au casatorit in tara, au facut primul copil aici si apoi au plecat in Spania unde s-a nascut si cel de-al doilea. Cel mare a mers la scoala acolo, fiind acum in clasa a V-a, iar cel mic la gradinita. El lucreaza in constructii, ea tocmai a terminat niste cursuri si este in practica. Si-au luat un apartament prin credit ipotecar. Ideea e ca el nu mai doreste copiii acolo iar ea sistine ca trebuie sa fie langa ei - de aici au porit. El i-a luat actele si a venit in tara, sambata, pentru a intenta divortul.
Ea vrea ca divortul sa fie acolo pentru ca, spune, ii este foarte greu sa vina in tara. Amandoi au domiciliul acolo.
Va multumesc pentu ajutor.
Discuție Divort
Sora mea este stabilita in Spania impreuna cu sotul si cei doi copii minori. De curand au hotarat sa divorteze. Unul vrea ca divortul sa se desfasoare in Spania, iar celalat in Romania. Doar ca statul spaniol cere ca certificatele de casatorie si de nastere ale copiilor sa fie emise cu cel mult trei luni in urma. Este oare posibil acest lucru?
Astept raspuns. Multumesc!