avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate sylvyk

Activitate sylvyk

Răspuns la discuția Modificare CD fundatie
Mii de multumiri!
Răspuns la discuția Modificare CD fundatie
La cum este scris statutul nu pare nimic clar. Membrul fondator zice ca nu e nici o problema si ca in urma sedintei de numire putem trece la treaba, ca nu trebuie mers la judecatorie....are 80 si de ani si propriile idei, dar tot insista sa ma ocup de ea. Contul la banca este inchis din oficiu pentru ca nu a fost folosit o perioada lunga de timp, certificatul de atestare fiscala nu a fost preschimbat cu modelul nou, iar ca sa pot face ceva ar trebui sa am macar procura notariala si el tot zice ca nu trebuie nimic.
Răspuns la discuția Modificare CD fundatie
Multumesc pentru raspuns!
Am incercat sa discut cu doi avocati,dar mi-au spus din start ca nu sunt specializati pe asta si sa caut pe altcineva. Am tot intrebat,dar nu am gasit pe nimeni care sa se priceapa la fundatii. Aceasta fundatie umanitara este infiintata in 1994, in statut se precizeaza: "Consiliul de administratie este format din 3 membri; --Consiliul de Administratie este convocat si condus de catre presedinte care este unul dintre fondatori;--apoi sunt trecuti membrii primului consiliu--Consiliul de Adm.este organul suprem de conducere si este numit pe o perioada de 2 ani--Fondatorii sunt de drept membri ai consiliului" (membri fondatori sunt 2,primul consiliu are 3 membri - cei 2 fondatori si o alta persoana) Iar la ultimul capitol am gasit ceva interesant"Fundatia poate fi cesionata catre alte persoane fizice, fara a-si pierde personalitatea juridica" (din ce am citit prin lege o fundatie nu prea se poate cesiona). Daca se aleg trei membri noi In consiliul director, cred ca acestia trebuie numiti cu acordul membrului fondator(actualul presedinte),dar procesul verbal al sedintei respective de numire trebuie atestat de avocat? Dna de la informatii de la judecatorie zice ca nu, dna grefier zice ca trebuie autentificat sau atestat. Trebuie depusa mentiunea la judecatorie cu noua componenta a consiliului? Nu m-a lamurit nimeni si s-au uitat fugitiv peste statut. Probabil nu le este nici lor clar de ce a fost scris asa.
Răspuns la discuția Modificare CD fundatie
Ma induce in eroare faptul ca nu se precizeaza nicaieri daca persoanele din consiliu de administratie trebuie sa fie numai si numai fondatorii (datorita acestui paragraf "fondatorii sunt de drept membrii ai consiliului de administratie"- nu scrie prea multe in statut despre consiliul de administratie),daca este asa nu stiu cum sa procedam pentru ca e nevoie de 2 membri pentru a putea vota si noi nu avem decat unul. Ma intreb daca se poate intruni consiliu la cererea presedintelui cu cei 2 membri noi si sa motivam alegerea altor persoane datorita faptului ca au expirat cei doi ani de mandat.
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: un domn mai in varsta este presedintele unei fundatii cu 3 membri fondatori (el,fosta sotie si inca o persoana), acestia au fost alesi membrii primului consiliu de administratie numit pe o perioada de 2 ani,urmand ca la fiecare 2 ani sa se stabileasca din nou membrii consiliului. De cativa ani nu s-a mai desfasurat nici un fel de activitate pentru ca presedintelui nu i-a mai permis starea de sanatate,iar ceilalti 2 membri nu au mai fost interesati de fundatie, sunt plecati in strainatate si s-a pierdut legatura cu ei (nu au mai putut fi contactati, nici la fosta adresa nu se mai stie nimic de ei). Presedintele vrea sa ramana membru in consiliu de administratie cu titlu onorific si sa numeasca alte 2 persoane, una dintre ele va reprezenta legal fundatia. Cum ar trebui procedat? Cine va participa la Adunare si cum se va intocmi procesul verbal? Daca cele 2 persoane noi trebuie sa adere ca membri sau pot fi numite persoane externe?(se precizeaza in statul ca "fondatorii sunt de drept membrii ai consiliului de administratie si 'consiliul de adm.este organul suprem de conducere si este numit pe o perioada de 2ani","in sedintele cons.de adm. se adopta hotarari cu o majoritate de cel putin 2/3 dintre membrii acestuia'). Ce trebuie depus la judecatorie? Persoana numita ca repezentant legal are nevoie de imputernicire notariala separat? Multumesc!
Răspuns la discuția Act proprietate casa
o sa incerc.multumesc!
Am urmatoarea situatie: in casa in care locuiam eu si parintii mei mai locuia si o matusa cu sotul ei, initial casa era trecuta pe numele bunicului meu care era decedat, dar nu a mers nimeni sa faca succesiunea, iar facturile la curent erau platite pe numele lui la fel si impozitul la primarie. Apoi parintii mei au divortat, eu si mama am plecat, iar in casa au ramas tata, matusa, sotul ei si cele 2 fete ale lor. Intre timp matusa mea impreuna cu sora ei cred ca au facut niste acte pentru ca recent am aflat ca facturile la curent sunt pe numele unchiului meu, ceea ce cred ca inseamna ca apare si pe actul de proprietate,iar la primarie mi-au spus ca apare tatal meu. Matusa mea e decedata, sotul ei nu stie daca a facut ceva acte si nici tatal, cealalta sora nu vrea sa spuna nimic. Cum poate tatal meu sa afle care este acum situatia casei, pe ce nume este, daca a fost intabulata, daca s-a facut succesiune, avand in vedere ca cei de la primarie nu sunt foarte cooperanti. .Bunica este inca in viata si ar trebui sa fie totul pe numele ei, dar se pare ca nu apare nicaieri. De la Eon nu se poate cere legal o copie dupa actul de proprietate in baza caruia s-a incheiat contractul de energie electrica.Va multumesc!
ma aflu in urmatoarea situatie:
lucrez ca si operator calculator,muncitor calificat cu atestat la o imprimerie(dar in procesul de productie -de exemplu pentru tipizate fiscale- fac totul: designul pe calculator,legare,finisare),in contractul de munca sunt precizate:salariu 500 RON,durata de lucru 8 ore/zi,40 ore saptamana,norma intreaga;
dar situatia reala arata cam asa:
-durata de lucru 9 ore/zi-luni-vineri + 4 ore sambata - fara plata ore suplimentare
-salarizare pe bonuri de lucru,niciodata nu reusesc sa ajung insa la salariul scris in contract(aici ma refer la rest de plata adica 389 RON)
-nu se precizeaza nicaieri in contract salarizare din procente
-salariul care iese de pe bonurile de lucru il luam si in mana chiar daca nu atinge suma de 389 RON
-statele de plata nu le-am vazut niciodata,salariul il luam pe semnatura intr-un caiet
cand i-am cerut socoteala patronului despre asta a zis ca legile sunt pentru bugetari
ce este de facut?pentru ca au fost mai multe controale,toate au iesit bine si nu cred ca stie cineva ce se intampla cu adevarat in firma asta