Buna ziua,
Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal...
Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina mea, am cauzat un accident de circulatie, incadrat la articolul 196 cp, vatamarea corporala din culpa. In urma incidentului, nimeni nu a fost ranit grav. In urma acestui inciedent, cei din masina cealalta avariata nu au vrut sa depuna plangere sustinand ca isi vor repara masina pe asigurare. Am vorbit cu politistul de la sectia respectiva, a ramas ca trebuie sa ajung si eu sa dau o declaratie fiind parte vatamata. Tot in urma accidentului mi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie de 15 zile, care intre timp a expirat.
Acum, politistul mi-a zis ca pot conduce fara probleme pe baza aceleasi dovezi, fara sa fie nevoie sa o prelungesc eu, avand in vedere starea de alerta, se prelungeste automat. Insa alti oameni / agenti sustin ca doar dupa inchiderea dosarului de la parchet, pot avea drept de conducere. Am nevoie de aceasta data de a conduce pentru a merge sa dau declaratia, fiind in alta localitate / judet.
Pot sa conduc in baza starii de alerta? Am citit pe internet diverse interpretari ale legii, dar nu le pot intelege, desi politistul care s-a ocupat si a fost la fata locului, si cel care mi-a dat dovada de a conduce, sustine ca se poate.
Va multumesc mult!
Buna ziua,
Doresc sa supun atentiei urmatoarea situatie:
Angajata la doua companii, contract individual de munca la ambele. In cursul zilei de ieri se primeste un telefon de la departamentul HR al unuia din job-uri in care printre tipete i se spune ca nu poate primi somajul tehnic din cauza ca ea mai are un contract in alta parte activ si ca nu a informat conducerea. Conform legii se stie ca somajul tehnic se primeste doar daca ambele contracte sunt suspendate.
De notat ca ambele contracte pe perioda nedeterminata. Astazi, doamna in cauza primeste foaia de lichidare la zi fara alte explicatii de la respectivul job, ramanand doar cu al doilea.
Intrebare:
1. a cui este obligatia de a instiinta angajatorul curent ca intre timp persoana in cauza este angajata la un al doilea job?
2. Persoana in cauza a informat verbal reprezentatul local HR, este necesar o forma scrisa (e-mail, formular etc)
3. In cazul in care reprezentantul HR local nu a informat HR-ul general, ce se poate face?
4. Exista vreo cale legala de atac a deciziei? Persoana in cauza nu a avut avertismente sau abateri disciplinare pe perioada activarii CIM-ului.
Multumesc din suflet!
Vesta a fost achizitionata de la un magazin online autorizat sa comercializeze produsele, nu o fabric eu si nici nu sunt parte din procesul de fabricatie sau vreo legatura cu compania care le comercializeaza. Intrebarea mea era daca o pot purta in spatiul public fara sa am probleme cu autoritatile.
Salut,
Adresez urmatoarea intrebare pentru a clarifica mai bine aceste aspecte. Sunt pasionat de articolele de imbracaminte mai tactice. Detin o vesta tactica model KAM-39 culoarea verde-olive, din plasa cu multiple buzunare, care personal ma ajuta sa imi pun tot felul de lucruri, de la cele doua telefoane, pana la chei si tocul de la ochelari (vedere + cei de soare) si portofel. Vesta nu detine niciun fel de inscriptie cu vreo institutie a statului, grade, trese sau similar, insa e o replica de vesta tactica folosita la airsoft. Nu detin arme airsoft, iar tot ce car dupa mine sunt lucrurile de mai sus mentionate. Exista vreo situatie in care as putea avea probleme cu legea/autoritatile?
Multumesc mult pentru un eventual raspuns.