avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditiile incetarii CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditiile incetarii CIM?

Buna ziua,

Doresc sa supun atentiei urmatoarea situatie:

Angajata la doua companii, contract individual de munca la ambele. In cursul zilei de ieri se primeste un telefon de la departamentul HR al unuia din job-uri in care printre tipete i se spune ca nu poate primi somajul tehnic din cauza ca ea mai are un contract in alta parte activ si ca nu a informat conducerea. Conform legii se stie ca somajul tehnic se primeste doar daca ambele contracte sunt suspendate.
De notat ca ambele contracte pe perioda nedeterminata. Astazi, doamna in cauza primeste foaia de lichidare la zi fara alte explicatii de la respectivul job, ramanand doar cu al doilea.

Intrebare:
1. a cui este obligatia de a instiinta angajatorul curent ca intre timp persoana in cauza este angajata la un al doilea job?
2. Persoana in cauza a informat verbal reprezentatul local HR, este necesar o forma scrisa (e-mail, formular etc)
3. In cazul in care reprezentantul HR local nu a informat HR-ul general, ce se poate face?
4. Exista vreo cale legala de atac a deciziei? Persoana in cauza nu a avut avertismente sau abateri disciplinare pe perioada activarii CIM-ului.

Multumesc din suflet!
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2020
radudraghici, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 13 Iunie 2020
1. Codul Fiscal
art.7 - Definiții ale termenilor comuni

În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
.....
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
....

2. Deciziile de incetare a ci.m. se contesta la Tribunalul in raza caruia are domiciliul salariatul.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Care este articolul cu care a incetat c.i.m.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna tuturor.am nevoie de putin ajutor.prea multe surse de informare ... Henriettq Henriettq Buna tuturor.Am nevoie de putin ajutor.Prea multe surse de informare gresite am gasit online.Sunt angajata cu 8h la o firma care si-a suspendat activitatea ... (vezi toată discuția)
Alt loc de munca in paralel cu cel actual MihalacheF MihalacheF Buna Ziua, As dori sa lucrez in paralel cu job-ul actual la un alt loc de munca .Mentionez ca urmatorul contract o sa fie part time (o sa fiu curier uber ... (vezi toată discuția)
La al doilea ob part time trebuie declarat primul? armaghedon_now armaghedon_now O ruda lucreaza part time cu toate actele in regula la un job despre care ar dori sa nu se stie. Ne-ar interesa: -daca isi mai gaseste un job tot part time ... (vezi toată discuția)