avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna tuturor.Am nevoie de putin ajutor.Prea multe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna tuturor.Am nevoie de putin ajutor.Prea multe surse de informare ...

Buna tuturor.Am nevoie de putin ajutor.Prea multe surse de informare gresite am gasit online.Sunt angajata cu 8h la o firma care si-a suspendat activitatea datorita covid.M-am interesat daca ma pot angaja cu contract de munca partial (1h) fara sa pierd dreptul la somaj.Pana acum totul perfect...ulterior am aflat ca ar fi trebuit sa depun o declaratie cu care este functia de baza pe care nu am depuso inca...nici nu stiu unde ar trebui sa o depun.Activitatea la jobul full time s-a suspendat in data de 21oct iar eu m-am angajat la jobul nou pe 13 noiembrie.Exista sansa sa nu primesc somajul tehnic pt nedepunerea declaratiei?Citisem ca trebuie sa depui declaratia doar daca ai venitul mai mare decat la jobul de baza.Va rog sa ma ajutati sa stiu ce am de facut.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 19 Decembrie 2020
Codul fiscal
Art.7
Definiții ale termenilor comuni

În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
........
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La al doilea ob part time trebuie declarat primul? armaghedon_now armaghedon_now O ruda lucreaza part time cu toate actele in regula la un job despre care ar dori sa nu se stie. Ne-ar interesa: -daca isi mai gaseste un job tot part time ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere privind functia de baza buna ... marianaionescu1 marianaionescu1 Declaratie pe propria raspundere privind functia de baza Buna ziua, In prezent am un ctr de munca part-time. Incepand cu 20 noiembrie voi avea unul full ... (vezi toată discuția)