avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alt loc de munca in paralel cu cel actual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alt loc de munca in paralel cu cel actual

Buna Ziua,
As dori sa lucrez in paralel cu job-ul actual la un alt loc de munca .Mentionez ca urmatorul contract o sa fie part time (o sa fiu curier uber eats)
As vrea sa stiu daca angajatourul actual poate sa afle de celalalt loc de munca la plata salariului sau prin diverse cai ( interogare revisal)
De altfel,apreciez recomandari in plus de care ar trebui sa tin cont

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 23 Iulie 2019
Buna , nu cred ca poate afla sunt 2firme diferite doar daca i-ati spune dvs. si chiar daca ar afla singurul lucru pe care ar putea sa vi-l reproseze ar fi ca :,,lucrati prea mult'' :) .Sper ca v-am fost de folos.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
MihalacheF a scris:

...
As vrea sa stiu daca angajatourul actual poate sa afle de celalalt loc de munca la plata salariului sau prin diverse cai ( interogare revisal)
De altfel,apreciez recomandari in plus de care ar trebui sa tin cont

Multumesc,


1. Baza de date REVISAL nu este accesibila angajatorului decat pentru proprii salariati. Acesta nu poate vedea istoricul angajarilor acestora.

2. Art.29 C.mun.
...
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

3. Codul Fiscal
art. 7 - Definiții ale termenilor comuni

În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
......
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa imi iau al 2-lea job full time. intrebarea ... gigi198000 gigi198000 Buna ziua, Doresc sa imi iau al 2-lea job full time. Intrebarea mea este daca actualul angajator poate afla de faptul ca mai am un job ? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
La al doilea ob part time trebuie declarat primul? armaghedon_now armaghedon_now O ruda lucreaza part time cu toate actele in regula la un job despre care ar dori sa nu se stie. Ne-ar interesa: -daca isi mai gaseste un job tot part time ... (vezi toată discuția)
Functia de baza Lidiasi Lidiasi Buna seara! In prezent lucrez ca medic cu CIM part time(4 ore) la o clinica privata si am functia de baza aici. Precizez ca lucrez de 11 ani aici si doar in ... (vezi toată discuția)