avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Simion

Activitate Ioana Simion

Bună ziua..As dori sa aflu părerea celor care citesc acest mesaj.

Locuiesc de 40 de ani într-un bloc cu 4 etaje,nu au fost probleme cu acoperișuul blocului,ani de zile.

Exact in urmă cu 3 ani, proprietara imobilului de la etajul 4,care este pe coloană cu mine ,a chemat Asociația de locatari , pentru consiliere cu un Mediator.Problema fiind hidroizolare acoperișuul.Ne-am conformat toți vecinii de pe coloana și doar eu am platii 700 roni,fiind 5 apartamente pe coloana,probabil s-au strâns 3500 roni doar pentru coloana pe care locuiesc eu.

În vara aceasta asociația a făcut ședință să facă hidroizolația acoperișului pe întreg blocul, respecti 2 scari,cu 3 apartamente pe palier,respectiv 3 coloane pe 1 scara,deci 6 coloane.
Eu la ședința am specificat că nu voi mai da bani pentru hidroizolarea acoperișului deoarece am platit in urma cu 2 ani jumătate hidroizolarea și lucrarea respectivă ar fi trebuit să aibă garantie.Mi s-a comunicat că nu au făcut lucrarea cu firma și nu au garanție ,au făcut lucrarea cu particular și garanția nu e mai mult de 3 ani.

Azi am sunat administratora blocului și am rugat-o să caute chitanță cu care a plătit lucrarea,făcută în urma cu 2 ani jumătate și să mi-o trimită pe WhatsApp,eu am chitanțele că am participat la plata sumei care mi-a cerut-o administratora,respectiv 7OO Ron.Nu au contntract la lucrare ,nu au garanție,dar banii i-au luat de la locatari.

În prima fază m-am gândit să apelez la un Mediator,și să chem reprezentanții legali ai Asociației de locatari,la discuții,,respectiv administratora,președinteale, comisia de cenzori,inclusiv vecină de la ultimul etaj,a cărei hidroizolație am platit-o și eu în urmă cu 3ani.

Nu își pot permite odată la 2 sau 3 ani să tot îmi ceară bani pentru acoperiș.,am spus 2 ani deoarece ședința a avut loc în primăvara.Eu pot presupune că nu au reparat nimic,dar banii i-au luat de la locatari.
Eu locuiesc la etajul 1,dar am considerat că trebuie să fiu de bună credință și că bună platnica.,am plătit.

Care ar fi soluția legal,să nu mai fiu obligata să plătesc din nou lucrarea de hidroizolarea,dacă am chitanțele că am platit 700ron în urmă cu 3 ani?
Cu tot respectul ,mă adresez către acest site,cu speranța că specialiștii din domeniu, mă vor lămuri care este situația legală, a problemei mele.
Familia mea ,deținem într-un Bazar,un stand de vânzare,având o Întreprindere familiala din anul 1993. Eu având probleme de sănătate,merg foarte rar în Bazar,să mă ocup de marfa.Merge zilnic soțul meu și nu avem alți angajați,încercăm să ne menținem in această perioadă pe linia de plutire.
Azi am avut neplăcerea să primesc cu aviz de primire ,prin poștă un plic de la Poliție.
Inițial am crezut că este de la Poliția Rutieră, radar,depășire de viteza sau ceva de genul acesta. Dar spre stuparea mea am găsit o amendă , dată soțului meu, că nu a purtat mască in Bazar.
Vreau să specific că. Bazarul deține camere web de supravghere.

După ce am citit procesul -verbal ,am rămas stupefiată, Agentul de Politie care i-a dat amendă ,soțului ,era singur,,a semnat doar el procesul-verbal,nu este trecut nici un martor,la
rubrica Martor asistent,la rubrica Contravenient nu e trecut nici
măcar semnătura soțului,dar la -alte mentiuni- scrie,( voi scrie exact ce este trecut în procesul-verbal,deși scrisul este destul de greu de descifrat) "Contravenientul nu este de față la întocmirea procesului verbal de Contravenți ". Până azi eu nu am auzit de proces verbal de contravenți....poate Contravenții sau proces -verbal de contravenție.In fine ,după cum a editatat procesul-verbal, agenutul respectiv mi-a dat impresia ,că nu este la curentul cu multe. I-am găsit o scuză, probabil ,era obosit și nici eu nu sunt la curent cu multe,mai ales în domeniul legislativ al României pe perioada pandemiei, ,de aceea ,am apelat la părerea specialiștilor, de pe acest site.
Inițial nu am înțeles , cum a fost completat procesul -verbal, dacă contravenientul nu este de față la întocmirea procesului verbal.
Soțul meu fiind o persoană foarte calmă m-am gândit inițial că a plecat de la stand, și nu a vrut să discute în contradictoriu cu agentul respectiv.

Ca să înțelegeți exact situația Am să vă specific și ce este scris la rubrica ,asăvârșit următoarele: "Azi data și ora mai sus menționată a fost depistat în bazarul din piața agroalimentară din municipiul...., fără a purta mască de protecție fiind obligatorie."..."Raportate Anexa 2 din HG 668/2020.
Faptele cu mese sunt prevăzute de articolul 65, lit.H, din legea 99/2020 și sancționată de articolul 66 litera a ,din legea 99/202 Anexa 2 nu am primit-o și nici nu se știu despre ce este vorba.

Când a venit soțul acasă i-am cerut să îmi relateze cele întâmplate în bazar pe data de 21. 08.2020, deoarece am primit prin poștă cu aviz de primire, un proces verbal ,cu amendă de 250 RON care trebuie plătit, în cel mult 15 zile.

Soțul mi-a relatat că pe data de 21.08.2020, fiind la standul unde are marfa, s-a prezentat un agent al Poliției, care la întrebat de ce nu poartă mască? Soțul i-a răspuns foarte politicos, că tocmai mânca o pară, fapt care și agentul respectiv l-a văzut. Soțul chiar terminase de mâncat o para,s-a șters la gură și și-a pus masca. Agentul respectiv a exclamat spunând" Lasă , că știm Noi?' Cate Noi ,va era singur.
Agentul respectiv a cerut să se legitimeze și soțul i-a explicat , are actele în bordul mașinii ,care se află în parcare. Respectivul agent i-s spus să se legitimeze verbal, soțul și-a spus numele și seria C.I. , data nașterii și locul nașterii. Agentul de Poliție a notat toate acestea într-un carnețel, fără să îi spun o soțului meu că îi dă amendă, sau avertisment, sau măcar să îi înștiințeze ,că va primi un proces verbal cu amendă. Pur și simplu a plecat, nu știm unde a completat procesul -verbal, fără martori sau măcar să se întoarcă în bazar să îl pună să semneze ,ca și contravenient.
Doresc să vă specific că soțul are orarul la bazar de 8 ore,și bazarul respectiv în majoritatea timpului ,este destul de pustiu din lipsa clienților. Consider că dacă pe o rază de 10 m nu e nici un client, nu cred că este vri-un pericol că nu purta mască,mai ales când s-,a prezentat agentului respectiv,soțul ,mânca un fruct.
Consider de asemenea că atitudinea agentului de poliție , a fost abuzivă și la amendat pe soțul meu,
neîntemeiat.

Soțul mi-a recunoscut ,că nu poate stat toată ziua cu masca pe față, când nu are clienți și e singur la standul unde are masca ,își dă masca jos, să poată respira mai bine.

Dacă contestăm amenda la Tribunal în termen de 15 zile, prin prevederile legii, în urma relatărilor pe care vi le am dat, considerați că agentul respectiv a procedat corect sau chiar dacă nu a procedat corect se bazează pe înregistrările camerelor verb montare în bazar.

Din câte știu ,eu probele de pe camerele web nu mai sunt considerate probe valabile în tribunal. Poate greșesc.
Dacă acuma în perioada pandemiei înregistrările sunt relevante siaccetateca probe de la dosarul depus la Tribunalul și cerem administrației piețelor,înregistrare în momentul când s-a prezentat, agentul respectiv la soțul meu și relevă ce vi-am scris, că soțul mănca...Poate să fie probă incriminatoare, înregistra și când nu purta soțul masca,dar nu avea clienți sau alte persoane,respectiv alți colegi din bazar,iny preajma lui,pe o rază de 10 metri?
Atitudinea agentului de poliție a fost corectă?

Soțul fiind de bună credință a dat agentului de poliție toate datele web ,dar respectivul deși a luat datele din baza de date a poliției, a completat greșit adresa și blocul în care locuim pe procesul-verbal. Pe plic ,fiind însă trecută corect adresa.

Doresc să îmi răspundeți :Ce șanse avem dacă depunem contestație la Tribunal și care este procedura de înaintare a contestației către Tribunalul.
Deoarece acest proces -verbal are multe minusuri in redactare și nu se justifica amenda către contravenient.

Dacă depunem soțul contestație,cum am putea ,să îl reprezint eu în instanță,soțul fiind o persoană tăcută și ușor de intimidat.


Cu stimă și respect ,vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dumneavoastră.
Răspuns la discuția Succesiune casa părintească


Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Cum pot face succesiunea casei parintesti daca unul dintre moștenitori refuza sa facem succesiunea

In cazul dvs succesiunea nu se poate rezolva decat pe cale judecatoreasca. Va trebui sa initiati un proces de dezbatere a succesiunii si partaj succesoral.

Ce acte trebuie să îmi trimită ,prin care sa dovedească că renunță la partea lui .

Va trebui sa se adreseze unui notar (Ambasada, Consulat) din SUA si sa faca o declaratie de renuntare la succesiune.

Vă mulțumesc pentru răspuns .Am o mică nelămurire. Dacă inițieze un proces de dezbatere a succesiunii și partaj succesoral, fratele meu cu ajutorul facturilor de îmbunătățire a casei,deși nu mi-a cerut nici sfatul ,nici consimțământul,nu mă va pune să îl despăgubesc cota parte din cheltuielile care le declara el. Eu am considerat că primul pas ar fi fost necesar succesiunea,deoarece nu mi se pare normal sa investesc într-o proprietate care nu îmi aparține..
Casa e solidă în primul an am participat amândoi la consolidarea fundației,apoi ce a investit singur a făcut-o pentru confortul propriu și a ocupat 3/4 din suprafața casei,mie ramanandu-mi doar 1/4.....Ulterior nu voi fi obligată să suport niște cheltuieli pentru amenajarea casei, deși nu mi s-au cerut sfatul sau consimțământul?
.

Răspuns la discuția Succesiune casa părintească


Ionut.ion a scris:

Cum ati mai fost sfatuita, numai prin instanta puteti face succesiunea.
Fratele din SUA sa mearga la ambasada/cosulat si sa dea o declaratie de renuntare la mostenire, asa mostenirea o sa o impartiti doar dvs. si celalalt frate.
Daca nu va puteti deplasa...puteti solicita ajutorul unui avocat si acesta va face toate demersurile ( cererea de chemare in instanta a fratelui in cauza, reprezentare in instanta, deplasari...).
Si fiica dvs. tot 'calea" aceasta o sa o urmeze, daca nu se intelege cu fratele dvs...



Vă mulțumim frumos că mi-ați răspuns.
Cum pot face succesiunea casei parintesti daca unul dintre moștenitori refuza sa facem succesiunea.Sunt 3 moștenitori.,trei frați.
Unul dintre moștenitori este in S.U.A. și a zis că renunță la partea lui de moștenire.A renunțat și la cetățenia română.Ce acte trebuie să îmi trimită ,prin care sa dovedească că renunță la partea lui ?
Cel de-al doilea frate lucrează în Austria,vine de două ori pe an la casa părintească,dar refuza sa facem succesiune cu speranța că poate mor și eu și rămâne singurul moștenitor.. I-am explicat ,că va rămâne fica mea urmaș la moștenirea ce mi se cuvine și nu vreau că fica mea să plătească pe viitor ,prostiile noastre că nu am făcut succesiunea la timpul potrivit.
Dupa decesul mamei,inițial am crezut că ne vom înțelege omenește ,vom merge împreună la un notar și vom rezolva problema legal și fără complicații..Au trecut 5 ani de la decesul mamei mele,ani în care m-a amânat și dus cu vorba.
In primii ani am investit amândoi în reabilitarea casei ,în cel de-al doilea an a investit doar el ,fără să ma întrebe ,a făcut ce a vrut fără să știu,,a acaparat aproape toată casa , mi-a lăsat doar o cameră.Toate bunurile lăsate de mama mea le-a vândut sau donat și a adus în casa lucruri,mobila și alte utilități din Austria.Eu fiind bolnavă in spital ,a vândut sau donat ,nu știu adevărul ,inclusiv aragazul ,butelia și lada frigorifică aproape noua ,doar lada frigorifica in valoare de 1200 roni.A dat tot din casa și vecinii știu acest aspect și s-au blindat cu facturi și a adus în casa lucruri noi fără să mă consulte daca sunt de acord sau nu..
Problemele dintre noi au apărut din primul an în care am investit amândoi cota parte jumătate -jumatate la reabilitarea casei,deoarece a încercat să îmi spună că o ușă care am inlocuot-o a costat cu 100 lei mai mult decât dăduse pe ea.
In al doilea an am refuzat să mai investesc in casă, până nu facem succesiunea..In al treilea an a investit masiv in reabilitarea casei,făcând baia și a tras apa in casă. Dacă am văzut că procedează așa mi-am dus și eu mobila într-o cameră și în bucătărie.M-am intetesat de succesiunea mi s-au spus că doar dacă îl dai in judecata. Fratele se bazează că sunt foarte bolnava și mă deplasez greu și nu am bani ,puterea de deplasare,timpul sa umblu prin tribunal la judecata.
Actele casei sunt la mine,de plata utilităților m-a ocup eu,contract de curent electric este pe numele meu,eu m-am ocupat de înmormântarea mamei, Doar după 3 ani a început să imi de-a banii pentru curent când l-am amenințat si eu că tai curentul.In primii ani a dat cheile casei unui cumnat de-a lui,pe motiv că întreține via și curtea.Ca să aflu ulterior că vroia cumnatul cu soția lui să se mute în casă cu acordul fratelui meu..
Când venea în concediu la țară distrugea și tăia tot ce făceam eu,inclusiv florile le-am găsit toate tăiate.
Are o atitudine aroganță și agresivă, a zis sa înceteze cu succesiunea și mă amenința.,mi-a zis că nu am investit nimic. I-am explicat că facem sucesiunea casei nu a bunurilor din casa.
Eu am montat camere web să nu mai intre familia cumnatului in curte,am pus și cifru la poartă pe care i l-am comunicat,dar el îl dă altor persoane.Incearca să mă șicaneze și să facă ce vrea el fără rușine sau bun simt față de mine..Știe că am avut un infarct cerebral și probabil pe. asta se bazează,că voi renunța.
Va rog frumos să îmi sugerati care este modalitatea legala și practica de a rezolva această problema.