Bună ziua..As dori sa aflu părerea celor care citesc acest mesaj.
Locuiesc de 40 de ani într-un bloc cu 4 etaje,nu au fost probleme cu acoperișuul blocului,ani de zile.
Exact in urmă cu 3 ani, proprietara imobilului de la etajul 4,care este pe coloană cu mine ,a chemat Asociația de locatari , pentru consiliere cu un Mediator.Problema fiind hidroizolare acoperișuul.Ne-am conformat toți vecinii de pe coloana și doar eu am platii 700 roni,fiind 5 apartamente pe coloana,probabil s-au strâns 3500 roni doar pentru coloana pe care locuiesc eu.
În vara aceasta asociația a făcut ședință să facă hidroizolația acoperișului pe întreg blocul, respecti 2 scari,cu 3 apartamente pe palier,respectiv 3 coloane pe 1 scara,deci 6 coloane.
Eu la ședința am specificat că nu voi mai da bani pentru hidroizolarea acoperișului deoarece am platit in urma cu 2 ani jumătate hidroizolarea și lucrarea respectivă ar fi trebuit să aibă garantie.Mi s-a comunicat că nu au făcut lucrarea cu firma și nu au garanție ,au făcut lucrarea cu particular și garanția nu e mai mult de 3 ani.
Azi am sunat administratora blocului și am rugat-o să caute chitanță cu care a plătit lucrarea,făcută în urma cu 2 ani jumătate și să mi-o trimită pe WhatsApp,eu am chitanțele că am participat la plata sumei care mi-a cerut-o administratora,respectiv 7OO Ron.Nu au contntract la lucrare ,nu au garanție,dar banii i-au luat de la locatari.
În prima fază m-am gândit să apelez la un Mediator,și să chem reprezentanții legali ai Asociației de locatari,la discuții,,respectiv administratora,președinteale, comisia de cenzori,inclusiv vecină de la ultimul etaj,a cărei hidroizolație am platit-o și eu în urmă cu 3ani.
Nu își pot permite odată la 2 sau 3 ani să tot îmi ceară bani pentru acoperiș.,am spus 2 ani deoarece ședința a avut loc în primăvara.Eu pot presupune că nu au reparat nimic,dar banii i-au luat de la locatari.
Eu locuiesc la etajul 1,dar am considerat că trebuie să fiu de bună credință și că bună platnica.,am plătit.
Care ar fi soluția legal,să nu mai fiu obligata să plătesc din nou lucrarea de hidroizolarea,dacă am chitanțele că am platit 700ron în urmă cu 3 ani?
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
13:17, 3 Decembrie 2020