avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca locatarul de la ultimul etaj hidroizoleaza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca locatarul de la ultimul etaj hidroizoleaza acoperisul pe banii lui, sunt obligati cei din coloana sa contribuie la cheltuieli ? ?

Un locatar de la ultimul etaj a facut hidroizolatie doar pe partea lui de acoperis din banii lui, (nu am verificat nimic). La avizier pentru reparatii la cei din aceasi coloana au aparut cheltuieli dar nu si cel de la ultimul etaj.
Este corect sau legal ca asociatia sa impuna plata la toti din coloana acestuia ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:24, 22 Septembrie 2014
Daca a prezentat documente - facturi, chitante, contract cu garantie, iar comitetul a luat in primire lucrarea, da, e normal ca aceasta lucrare sa fie platita de restul proprietarilor.
Totusi s-ar fi putut face aceasta lucrare pe toata suprafata scarii, iar plata sa fie recuperata de la toti proprietarii scarii respective.
Terasa este proprietate comuna, asa ca proprietarii sunt obligati sa o intretina sau sa o repare.
Acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna,iar intretinerea si reparatia acestuia intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Reparatiile partiale la acoperisul imobilului nu sunt recomandate deoarece nu asigura protectia intregii suprafete si nu beneficiaza de garantia lucrarii
Eventuala impunere la plata se poate face daca asociatia de proprietari,anterior executiei a incheiat acord cu proprietarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 apartamente... mimozi mimozi sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)