Cu tot respectul ,mă adresez către acest site,cu speranța că specialiștii din domeniu, mă vor lămuri care este situația legală, a problemei mele.
Familia mea ,deținem într-un Bazar,un stand de vânzare,având o Întreprindere familiala din anul 1993. Eu având probleme de sănătate,merg foarte rar în Bazar,să mă ocup de marfa.Merge zilnic soțul meu și nu avem alți angajați,încercăm să ne menținem in această perioadă pe linia de plutire.
Azi am avut neplăcerea să primesc cu aviz de primire ,prin poștă un plic de la Poliție.
Inițial am crezut că este de la Poliția Rutieră, radar,depășire de viteza sau ceva de genul acesta. Dar spre stuparea mea am găsit o amendă , dată soțului meu, că nu a purtat mască in Bazar.
Vreau să specific că. Bazarul deține camere web de supravghere.
După ce am citit procesul -verbal ,am rămas stupefiată, Agentul de Politie care i-a dat amendă ,soțului ,era singur,,a semnat doar el procesul-verbal,nu este trecut nici un martor,la
rubrica Martor asistent,la rubrica Contravenient nu e trecut nici
măcar semnătura soțului,dar la -alte mentiuni- scrie,( voi scrie exact ce este trecut în procesul-verbal,deși scrisul este destul de greu de descifrat) "Contravenientul nu este de față la întocmirea procesului verbal de Contravenți ". Până azi eu nu am auzit de proces verbal de contravenți....poate Contravenții sau proces -verbal de contravenție.In fine ,după cum a editatat procesul-verbal, agenutul respectiv mi-a dat impresia ,că nu este la curentul cu multe. I-am găsit o scuză, probabil ,era obosit și nici eu nu sunt la curent cu multe,mai ales în domeniul legislativ al României pe perioada pandemiei, ,de aceea ,am apelat la părerea specialiștilor, de pe acest site.
Inițial nu am înțeles , cum a fost completat procesul -verbal, dacă contravenientul nu este de față la întocmirea procesului verbal.
Soțul meu fiind o persoană foarte calmă m-am gândit inițial că a plecat de la stand, și nu a vrut să discute în contradictoriu cu agentul respectiv.
Ca să înțelegeți exact situația Am să vă specific și ce este scris la rubrica ,asăvârșit următoarele: "Azi data și ora mai sus menționată a fost depistat în bazarul din piața agroalimentară din municipiul...., fără a purta mască de protecție fiind obligatorie."..."Raportate Anexa 2 din HG 668/2020.
Faptele cu mese sunt prevăzute de articolul 65, lit.H, din legea 99/2020 și sancționată de articolul 66 litera a ,din legea 99/202 Anexa 2 nu am primit-o și nici nu se știu despre ce este vorba.
Când a venit soțul acasă i-am cerut să îmi relateze cele întâmplate în bazar pe data de 21. 08.2020, deoarece am primit prin poștă cu aviz de primire, un proces verbal ,cu amendă de 250 RON care trebuie plătit, în cel mult 15 zile.
Soțul mi-a relatat că pe data de 21.08.2020, fiind la standul unde are marfa, s-a prezentat un agent al Poliției, care la întrebat de ce nu poartă mască? Soțul i-a răspuns foarte politicos, că tocmai mânca o pară, fapt care și agentul respectiv l-a văzut. Soțul chiar terminase de mâncat o para,s-a șters la gură și și-a pus masca. Agentul respectiv a exclamat spunând" Lasă , că știm Noi?' Cate Noi ,va era singur.
Agentul respectiv a cerut să se legitimeze și soțul i-a explicat , are actele în bordul mașinii ,care se află în parcare. Respectivul agent i-s spus să se legitimeze verbal, soțul și-a spus numele și seria C.I. , data nașterii și locul nașterii. Agentul de Poliție a notat toate acestea într-un carnețel, fără să îi spun o soțului meu că îi dă amendă, sau avertisment, sau măcar să îi înștiințeze ,că va primi un proces verbal cu amendă. Pur și simplu a plecat, nu știm unde a completat procesul -verbal, fără martori sau măcar să se întoarcă în bazar să îl pună să semneze ,ca și contravenient.
Doresc să vă specific că soțul are orarul la bazar de 8 ore,și bazarul respectiv în majoritatea timpului ,este destul de pustiu din lipsa clienților. Consider că dacă pe o rază de 10 m nu e nici un client, nu cred că este vri-un pericol că nu purta mască,mai ales când s-,a prezentat agentului respectiv,soțul ,mânca un fruct.
Consider de asemenea că atitudinea agentului de poliție , a fost abuzivă și la amendat pe soțul meu,
neîntemeiat.
Soțul mi-a recunoscut ,că nu poate stat toată ziua cu masca pe față, când nu are clienți și e singur la standul unde are masca ,își dă masca jos, să poată respira mai bine.
Dacă contestăm amenda la Tribunal în termen de 15 zile, prin prevederile legii, în urma relatărilor pe care vi le am dat, considerați că agentul respectiv a procedat corect sau chiar dacă nu a procedat corect se bazează pe înregistrările camerelor verb montare în bazar.
Din câte știu ,eu probele de pe camerele web nu mai sunt considerate probe valabile în tribunal. Poate greșesc.
Dacă acuma în perioada pandemiei înregistrările sunt relevante siaccetateca probe de la dosarul depus la Tribunalul și cerem administrației piețelor,înregistrare în momentul când s-a prezentat, agentul respectiv la soțul meu și relevă ce vi-am scris, că soțul mănca...Poate să fie probă incriminatoare, înregistra și când nu purta soțul masca,dar nu avea clienți sau alte persoane,respectiv alți colegi din bazar,iny preajma lui,pe o rază de 10 metri?
Atitudinea agentului de poliție a fost corectă?
Soțul fiind de bună credință a dat agentului de poliție toate datele web ,dar respectivul deși a luat datele din baza de date a poliției, a completat greșit adresa și blocul în care locuim pe procesul-verbal. Pe plic ,fiind însă trecută corect adresa.
Doresc să îmi răspundeți :Ce șanse avem dacă depunem contestație la Tribunal și care este procedura de înaintare a contestației către Tribunalul.
Deoarece acest proces -verbal are multe minusuri in redactare și nu se justifica amenda către contravenient.
Dacă depunem soțul contestație,cum am putea ,să îl reprezint eu în instanță,soțul fiind o persoană tăcută și ușor de intimidat.
Cu stimă și respect ,vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns:
latka , utilizator
10:04, 29 August 2020