avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate Horia156

Activitate Horia156

Viza flotant

Buna seara,

Am o intrebare legata de viza de flotant. Proprietarul mi-a oferit un draft de contract unde apare cu detaliile personale si inca un spatiu care trebuie completat de chirias. Problema e urmatoarea:
- la adresa respectiva locuiesc eu cu prietena mea
- viza de flotant Ii este necesara ei pentru a sustine examenul scolii de soferi in localitatea unde ne situam in acest moment (Bucuresti)
- avand in vedere ca pe draft sunt spatii pentru un membru (eu fiind cel care a inchiriat si plateste chiria), cum pot face sa apara si ea la chiriasi pentru ca ea sa aiba parte de aprobarea necesara?

Multumesc.
Este necesara prezenta fizica la ITM pentru a verifica veridicitatea unui CIM? Sau pot trimite e-mail si primi raspuns tot pe mail?
Ce pot face in caz de neplata salariu avand contract pe perioada nedeterminata?

Sunt angajat nou la o firma straina cu birou in Romania, am contract de munca pe perioada nedeterminata care este inregistrat (cred) la Ministerul Muncii. Activitatea mea este home based, adica de acasa, iar firma care m-a angajat este in alt judet. Intrebarea era, fiind prima luna de munca, daca respectivii deci sa nu ma plateasca, ce pot face exact? Plangere la Inspectia Muncii? Intrebarea si nelamurirea mea vine pe un fond de neincredere si as vrea sa stiu ce pot face dpdv legal in caz ca sunt tepuit.
Nemultumirea lui este ca a pierdut din punctele Malus si plateste mai mult la alte masini pe care le are. Incidentul s-a produs acum aproape un an, si el acum isi exprima nemultumirea in mod jignitor. Cand a avut loc incidentul a zis sa nu fac nimic, iar cu cel cu care am avut incidentul am mers la constatare, si mi s-a spus ca eu ca sofer, nu proprietar, voi suporta pe viitor consecintele. Pana de curand, nu a spus nimic de polita, iar eu am inmatriculat masina de vreo 3 luni pe numele meu.

dangalatus a scris:

Am observat o necorelare . Malusul se refera la bunul asigurat nu la persoana asigurata . Cel putin asa este in Romania ,deci utilizarea politei de asigurare aferenta masinii implicate in accident nu are cum sa-i creeze probleme ulterioare . In orice caz nu acesta poate fi motivul nemultumirii acestuia ... Insa utilizarea politei fara acordul lui va poate in mod clar crea neplaceri .

Acum aproape un an, am avut un incident auto minor cu vecin, am facut amiabila si totul a iesit ok intre noi. DIn pacate, autovehiculul era pe numele altui proprietar, la fel si RCA-ul. Proprietarul a spus la telefon atunci sa nu Ii dau datele, dar fiind amiabila nu aveam prea mult de ales. Astazi, 31,05.2020, proprietarul (fostul proprietar, am inmatriculat masina pe numele meu acum 3 luni) ma amenintat ca ma da in judecata si pe mine, dar si brokerul si societatea de asigurari pentru ca el cica nu si-a dat acordul. Eu l-am anuntat de incident, si el m-a contactat abia acum cand i-a scazut clasa Malus la RCA. Are dreptul sa imi faca ceva? El ma tot suna si imi vorbeste foarte urat, ma bate gandul sa merg la politie pentru hartuire. Care imi sunt optiunile?