avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate mosene

Activitate mosene

Bun. Și dacă se acordă ora/ziua/zilele libere în intervalele propuse 60/90 de zile, sporul se mai acordă sau se compensează și el cu ore/zile libere sau doar cu bani, indiferent de instituție?
Vă rog să mă lămuriți dacă raționamentul meu este corect. Calculul salariului în cazul orelor suplimentare se face astfel: adăugarea la orele lucrate cele suplimentare plus sporul de 75-100% prevăzut în Codul Muncii. Mulțumesc.
Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți când se fixează un nou termen pentru promovarea în grad, în cazul în care la una dintre probe, cea practică, nu am obținut numărul minim de puncte, iar la cea teoretică punctajul a fost de peste 90 de puncte din 100.
Am câteva nelămuriri privitoare la transformarea postului unui coleg. mai întâi vă expun situația. La 1 iulie 2017, la intrarea în vigoare a legii 153/2017, colegul avea postul încadrabil în anexa de la ,,... alte instituții de cultură”, pe funcție de execuție, Referent grad IA, S. Studiile lui nu aveau nicio legătură cu atribuțiile în cultură, fiind de jurist. la 1 ianuarie 2018 lucrurile s-au schimbat radical, instituția fiind nevoită să degradeze angajatul la studii medii, tot grad IA, cerându-i o diplomă specifică, obținută după un curs acreditat de 2 zile de instrumentist. La jumătatea anului 2019, jurista instituției, cu atribuții și în achiziții, a decis că nu le mai poate susține și pe acestea, obligând managerul să transfere altcuiva atribuțiile. Exact acestui coleg referent, dar cu aceeași încadrare salarială. Anul acesta, 2020, a fost trimis la un curs de achiziții publice și în perioada stării de urgență i s-a transformat postul, pe care-l mai împărțea cu alți doi colegi, în Referent de specialitate grad II S, pe achiziții. După cum se știe, în Anexa specifică, instituția noastră nu are posturi de acest gen, sunt doar funcții de execuție și decizie, celelalte, de administrație, sunt remunerate după grila primăriei locale. Întrebările mele sunt următoarele:
1. Cum se poate transforma un post de pe o grilă pe alta, legal?
2. Cum se poate promova un angajat de la un nivel de studii inferior la altul superior și invers?
3. Cum se poate transfera și postul, și persoana de pe un post pe altul și de la o grilă la alta?
4. Cum se poate ocupa astfel postul fără examen? Fiindcă nu a fost susținut deloc în baza acestui proces, zice-se legal, de transformare și transfer.