mama e plecata in strainatate, tatal decedat... la vechiul domiciliu pe care l-a avut si mama locuieste o sora de a mea. Am eliminat din aceasta discutie educatia copilului si partea financiara pentru ca nu se pune problema... pe mine ma intereseaza exclusiv acest subiect: imi trebuie domiciliu stabil in alta parte, inainte sau dupa divort? Nu inteleg partea cu domiciliul... daca m-am maritat, si m-am mutat in casa lui, aici am domiciliul pe buletin... Daca plec de acasa.. si-mi schimb adresa de pe buletin nu se complica situatia?
Buna ziua,
am decis de comun acord sa divortam, avem un copil de 1 an si 7-8 luni, el acuma a inceput sa ma ameninte ca decizia de incredintare copilului i va fi atribuita lui, dupa noua lege, ca mamele nu mai obtin asa usor copilul, mai ales daca nu au unde sa locuiasca... Cum ma sfatuiti sa procedez? Domiciliul il am acasa la el, la casa parintilor lui, eu vin din alt judet. Doresc sa ma mut in chirie, in aceasta conditie pot pierde custodia? Mama mea locuieste in alta tara, e disponibila sa ne primeasca la ea... daca spun despre asta in instanta am vreun avantaj de castig? Am vreo sansa sa plec cu copilul?Ar mai fi posibilitatea sa ma mut la sora mea... cum sa procedez? Sub nicio forma nu vreau sa renunt la copilul meu!
Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea initiala, se poate schimba judecatoare? Se poate merge mai sus?Cum? Va rog sa ne intelegeti. Rabdarea noastra a ajuns la limita. Pur si simplu nu mai putem sa stam cu speranta ca se va da un verdict final, pentru noi este clar, cineva nu vrea sa se termine acest proces care este in favoarea noastra. Desi am platit cel mai bun avocat din Brasov, pe dna Clinciu, e tot degeaba. Avocata paratei vine tot timpul cu tampenii. Ca saracii minori nu mai au nimica daca ne da noua calea de acces. DAr cu ce sunt eu de vina ca au mostenit o cale de acces. Si eu am un bebe si nu vine nimeni sa-mi dea ceva ce nu-i al meu. In fine, sunt foarte trista si dezamagita si dezorientata pentru ca nu mai stim ce sa facem.
multumesc pentru raspuns, aceasta s-a si intamplat, a fost amendat cu 50 lei. Urmatorul proces e in martie. Cu siguranta se va gasi iar un motiv de amanare. Si este vorba de 6ani de judecata pentru o iesire din indiviziune. E normal?
Persoana cu care ne judecam a mostenit o cale de acces conform contractului nostru. Si ei nu-i convie acest lucru, dar, noi am cumparat cu aceasta conditie, altfel nu cumparam, si acest fapt apare in contract. De ce nu se respecta contractul? Contractele de vanzare-cumparare intocmite in fata notarului nu au valoare? pentru ca nu intelegem aceste amanari absurde timp de 6ani de zile.
In 2004 am cumparat un teren de 1000mp in Stupini, Brasov. Aceasta 1000mp se afla intr-un lot de 4800mp. De la cine am cumparat terenul, ne-a cam pacalit si din front de 22 (cat a spus ca vom cumpara) ne-am trezit cu front de 11, am cumparat cu conditia ca vecinii de lot sa cedeze partea lor in favoarea servitutei creeri caii de acces pentru noi (pentru mine si pentru persoana de langa mine); suntem 4 cooproprietari pe acest lot... In contractul de vanzare-cumparare se specifica clar ca pentru crearea caii de acces, pentru toate parcelele, sa fie suportata din proprietatea celui care ne-a vandut terenul si a inca unei persoane de langa acesta. Cel care ne-a vandut terenul a murit dupa 1an. Si noi ne judecam cu mostenitorii acestuia care sunt minori si sunt reprezentati de mama lor care si-a luat si ea un avocat. Din 2005 judecatoarea ne tot amana pe motive nesemnificative, ultimul termen a fost in 1ian2011 si iar ne-a amanat cu motivul ca topograful n-a depus toata documentatia, cerandu-i-se sa argumenteze de ce trebuie sa ieie 4metri din terenul celorlalti pt aceasta cale de acces.
Stam blocati cu acest teren, noi vrem sa construim o casuta pe el, dar nu avem cale de acces si acest proces este o continua amanare, ce am putea face? Cum am putea schimba judecatoarea, este posibil schimbarea acesteia? (ea este motivul amanari, deoarece se afla in relatii bune cu avocata mamei minorilor adica pârâtei.)
Cum sa procedez pentru a intra in dreptul de mostenitor in cazul in care tatal meu a decedat acum 9 ani de zile, eu si sora mea, eram minore, iar verisorii mei s-au mutat in casa respectiva si continua sa ne ignore. Casa nu este trecuta pe numele tatalui meu, nici pe a bunicilor, ci apare pe un nume strain, cumparandu-se printr-un contract de mana prin anii 1900... Ce putem face in acest caz?
Este adevarat ca daca trec 10 ani de la decesul cuiva si mostenitorii nu-si cer dreptul e ca si cum renunta?
In mod juridic cum iti poti cere dreptul? Doar apeland la un avocat?