avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din inviziune teren Brasov
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din inviziune teren Brasov

In 2004 am cumparat un teren de 1000mp in Stupini, Brasov. Aceasta 1000mp se afla intr-un lot de 4800mp. De la cine am cumparat terenul, ne-a cam pacalit si din front de 22 (cat a spus ca vom cumpara) ne-am trezit cu front de 11, am cumparat cu conditia ca vecinii de lot sa cedeze partea lor in favoarea servitutei creeri caii de acces pentru noi (pentru mine si pentru persoana de langa mine); suntem 4 cooproprietari pe acest lot... In contractul de vanzare-cumparare se specifica clar ca pentru crearea caii de acces, pentru toate parcelele, sa fie suportata din proprietatea celui care ne-a vandut terenul si a inca unei persoane de langa acesta. Cel care ne-a vandut terenul a murit dupa 1an. Si noi ne judecam cu mostenitorii acestuia care sunt minori si sunt reprezentati de mama lor care si-a luat si ea un avocat. Din 2005 judecatoarea ne tot amana pe motive nesemnificative, ultimul termen a fost in 1ian2011 si iar ne-a amanat cu motivul ca topograful n-a depus toata documentatia, cerandu-i-se sa argumenteze de ce trebuie sa ieie 4metri din terenul celorlalti pt aceasta cale de acces.

Stam blocati cu acest teren, noi vrem sa construim o casuta pe el, dar nu avem cale de acces si acest proces este o continua amanare, ce am putea face? Cum am putea schimba judecatoarea, este posibil schimbarea acesteia? (ea este motivul amanari, deoarece se afla in relatii bune cu avocata mamei minorilor adica pârâtei.)
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
kmell, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:22, 8 Februarie 2011
1. Faptul ca o expertiza topo-cadastrala se face in 2-3 ani e vina Ministerului de Justitie nu a judecatoarei. Ca exemplu va scriu ca la nivelul unui judet cu 450.000 de locuitori, cum este jud. Arad, exista doar 5 exeperti autorizati de MJ.
2. Daca judecatorii ar putea fi schimbati pentru motivele aratate de d-voastra mai sus nu s-ar mai judeca aproape nici un proces in Romania pentru ca mereu e cate cineva in relatie de prietenie cu altcineva. Suntem o tara mica si vorba bancului acela cu chinezul care ajungand in Romania si afland ca suntem doar vreo 20 milioane de toti exclama: Ce bine! Inseamna ca va stiti toti intre voi!
3. Ce aveti de facut? Sa cereti amendarea expertului daca acesta nu va raspunde solicitarilor facute de instanta si sa aveti rabdare pana se termina judecata. Judecatorilor nu le place sa fie presati.
multumesc pentru raspuns, aceasta s-a si intamplat, a fost amendat cu 50 lei. Urmatorul proces e in martie. Cu siguranta se va gasi iar un motiv de amanare. Si este vorba de 6ani de judecata pentru o iesire din indiviziune. E normal?

Persoana cu care ne judecam a mostenit o cale de acces conform contractului nostru. Si ei nu-i convie acest lucru, dar, noi am cumparat cu aceasta conditie, altfel nu cumparam, si acest fapt apare in contract. De ce nu se respecta contractul? Contractele de vanzare-cumparare intocmite in fata notarului nu au valoare? pentru ca nu intelegem aceste amanari absurde timp de 6ani de zile.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
kmell, utilizator
1. Nu e deloc normal sa dureze 6 ani un proces insa banuiesc ca in cazul d-voastra e vorba de mai multe procese si rejudecari avand aceeasi cauza (ma indoiesc ca de 6 ani se amana judecata ca sa depuna expertul raportul, suntem in Romania, dar totusi exista si aici unele limite)
2. Indirect imi cereti sa fac unul din doua lucruri care-mi displac:
A) fie sa dau din cap cum faceau catelusii aceia de plus ce se puneau pe vremuri pe luneta din spate la masina (da, aveti dreptate; da e absurd; da, trebuie luate masuri; da, da, da ...)
B) fie sa dau cu presupusul si sa-mi exprim "opinia" privitor la o cauza despre care habar nu am.
Speta d-voastra pare destul de complicata si orice parere cat de cat pertinenta trebuie exprimat DUPA ce s-a citit TOT dosarul, nu inainte.
Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea initiala, se poate schimba judecatoare? Se poate merge mai sus?Cum? Va rog sa ne intelegeti. Rabdarea noastra a ajuns la limita. Pur si simplu nu mai putem sa stam cu speranta ca se va da un verdict final, pentru noi este clar, cineva nu vrea sa se termine acest proces care este in favoarea noastra. Desi am platit cel mai bun avocat din Brasov, pe dna Clinciu, e tot degeaba. Avocata paratei vine tot timpul cu tampenii. Ca saracii minori nu mai au nimica daca ne da noua calea de acces. DAr cu ce sunt eu de vina ca au mostenit o cale de acces. Si eu am un bebe si nu vine nimeni sa-mi dea ceva ce nu-i al meu. In fine, sunt foarte trista si dezamagita si dezorientata pentru ca nu mai stim ce sa facem.
Pe scurt: Nu, nu, nu.
Ceva mai pe larg: Schimbarea judecatorului se poate face fie daca acesta se abtine, fie daca e recuzat fie daca se stramuta cauza. Din ceea ce ati scris NU va incadrati in nici una din aceste situatii.
Cazurile de recuzare sunt cand judecatorul cauzei se incadreaza intr-un din urmatoarele situatii:
1. când el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor, au vreun interes în judecarea pricinii sau când este soţ, rudă sau afin, până la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din părţi;
2. când el este soţ, rudă sau afin în linie directă ori în linie colaterală, până la al patrulea grad inclusiv, cu avocatul sau mandatarul unei părţi sau dacă este căsătorit cu fratele ori sora soţului uneia din aceste persoane;
3. când soţul în viaţă şi nedespărţit este rudă sau afin a uneia din părţi până la al patrulea grad inclusiv, sau dacă, fiind încetat din viaţă ori despărţit, au rămas copii;
4. dacă el, soţul sau rudele lor până la al patrulea grad inclusiv au o pricină asemănătoare cu aceea care se judecă sau dacă au o judecată la instanţa unde una din părţi este judecător;
5. dacă între aceleaşi persoane şi una din părţi a fost o judecată penală în timp de 5 ani înaintea recuzării;
6. dacă este tutore sau curator al uneia dintre părţi;
7. dacă şi-a spus părerea cu privire la pricina ce se judecă;
8. dacă a primit de la una din părţi daruri sau făgăduieli de daruri ori altfel de îndatoriri;
9. dacă este vrăjmăşie între el, soţul sau una din rudele sale până la al patrulea grad inclusiv şi una din părţi, soţii sau rudele acestora până la gradul al treilea inclusiv.
Iar cazurile de stramutare
Când una dintre părţi are două rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv printre magistraţii sau asistenţii judiciari ai instanţei, cealaltă parte poate să ceară strămutarea pricinii la o altă instanţă de acelaşi grad.
(2) Strămutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică. Bănuiala se socoteşte legitimă de câte ori se poate presupune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurării pricinii, calităţii părţilor ori vrăjmăşiilor locale. Constituie motive de siguranţă publică acele împrejurări care creează presupunerea că judecata procesului la instanţa competentă ar putea produce tulburarea ordinii publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba judecatorul? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as avea si eu o dilema: cum se poate schimba judecatorul la care se afla dosarul meu? sub ce pretex si cum? eu am impresia -nu ca lumea ... (vezi toată discuția)
Judecator recuzat teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.Care ar fi motivele pentru care se recuza un judecator?Am incercat stramutarea dar fara rezultat.Faptul ca judecatorul respectiv a fost prieten de ... (vezi toată discuția)