am si eu o mare problema si rog pe cei specializati in domeniu sa ma ajute cu un raspuns la dilema mea.
Sa va povestesc despre ce este vorba:
despre casa tatalui meu care a decedat acum 7ani(in 2001) si despre verisorii mei care s-au instalat in casa acestuia!
In 2001 s-a intamplat ceva groaznic pentru mine, imi gasisesem tatal decedat in ziua de paste, fiind in vacanta la el (parintii mei erau divortati si locuiam la 200km distanta).eu aveam 18 ani atunci.
Dupa nici 3 zile verisorul meu impeuna cu sotia si cei 2copii ai lor s-au mutat in casa lui tati fara sa intrebe pe nimeni, profitand de faptul ca nu este trecuta casa pe numele lui tati, nici macar pe al bunicilor- casa s-a cumparat printr-un contract facut de mana, care nu mai exista. Toate lucrurile lui tati au disparut, noi nu am putut intervenii (eu si sora mea) fiind prea mici si nerealizand ce se intampla de fapt, iar mama nu avea niciun cuvant de spus fiind divotata si in relatii deloc placute cu respectivii (familia fratelui tatalui meu - care locuiesc in acelasi oras).
Durerea mea este cauzata de faptul ca desi nu i-am deranjat nici macar odata ei nu au avut bunul simt sa intretina casa, aveam pretentia sa mearga la cimitir la tati si sa se ocupe de ingrijirea mormantului. Ceea ce nu s-a intamplat!
Ma mustra constiinta ca ei sunt in casa tatalui meu fara niciun drept. Si doresc sa-i scot de acolo!
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, cum sa procedez?, ce spune legea in astfel de cazuri?, doresc sa ma documentez si sa ma pregatesc pentru aceasta lupta pe care vreau sa o castig.
Mentionez ca ma aflu la vreo 300 km distanta, asta inseamna ca trebuie sa iau un avocat din orasul in care locuia tatal meu?
Multumesc acelora care vor da atentie mesajului meu.
Cati ani aveati in momentul decesului tatalui? 18 ani impliniti, sau neimpliniti? Pentru ca minorul este considerat ca accepta mostenirea sub beneficiu de inventar...
Daca acea casa nu era pe numele tatalui, atunci nu intra la masa succesorala a acestuia. In prezent, pe numele cui este acea casa?
NU stiu daca puteti avea pretentia ca cineva sa intretina mormantul tatalui. Mai bine plateati pe cineva de acolo din localitate sa faca munca asta...
Tati a decedat in 17 aprilie 2001, iar eu am implinit 18 ani in octombrie 2001 (fiind nascuta in 1983).
Iar sora mea avea 16 ani atunci!
Nu va suparati pe mine, dar aveam aceea pretentie deoarece s-au instalat in casa tatalui meu pentru a nu mai plati chirie, si de aceea aveam acesta pretentie. Dupa doi ani am pus piatra funerara sa nu mai creasca buruieni si tufe pe mormant!
Sarind peste acest aspect ... casa nu este pe numele nimanui din cate stiu pana acuma, iar terenul pe care este construita casa ar fi pe numele unui Kristea, si aici apare inca un aspect, langa casa lui tati este o vulcanizare, acesta vulcanizare se afla pe acelasi teren ca si casa lui tati -adica, pe acelasi nume kristea, iar Domnul cu vulcanizarea a avut un proces in urma caruia dupa 2 ani de judecata si-a trecut pe nume terenul. Am vorbit cu el la telefon deoarece vroiam sa scot un CF anul trecut, dar nu am reusit deoarece nu vor sa-mi dea nr topografic al lor pt a identifica parcela si a scoate un extras Cf, acesta ma sfatuit din respect cel avea pentru tati- sa-i dau in judecata si avocatul poate cere datele pt a scoate extrasul de CF si ca am toate sansele.
Sa inteleg ca trebuie trecuta casa pe bunici apoi pe tati si pe fratii lui? aici precizez ca fratii lui tati, 3 sunt in germania, si unul in Romania, cei din Germania cedeaza partea lui tati. Iar cu unchiul din Romania nu am vorbit despre acest aspect.
"minorul este considerat ca accepta mostenirea sub beneficiu de inventar... " -- va rog sa-mi spuneti mai exact ce inseamna?
Mostenirea bunicilor
tirsanott
Este vorba despre o casa undeva la tara, care a apartinut bunicilor mei. Anul trecut a murit si bunica (in 2001 a murit bunicul) si casa a ramas goala. In 1997 ... (vezi toată discuția)