avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunicilor

Este vorba despre o casa undeva la tara, care a apartinut bunicilor mei. Anul trecut a murit si bunica (in 2001 a murit bunicul) si casa a ramas goala. In 1997 a murit tatal meu (era singurul lor copil).
Eu, de asemenea, nu mai am frati.
As vrea, daca se poate, sa-mi spuneti, in conditiile in care nu exista nici un fel de act de proprietate, cum as putea obtine acest act si ce demersuri sunt necesare.
Casa este situata in Transilvania si a fost construita de bunicii mei in anii '60.
Nu stiu de unde sa incep, avand in vedere ca nu gasesc acte de proprietate. Nu ca nu ar fi fost, dar e posibil sa se fi pierdut.
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 07:56, 10 Aprilie 2008
In primul rand deschideti succesiunea dupa tata la un notar .Daca parintii nu au facut succesiunea dupa bunici, va trebui sa o faceti si pe aceasta . De la primaria din localitatea unde se afla imobilul puteti afla pe numele cui este casa si eventualele terenuri si in ce CF sunt notate.Daca aveti informatiile acestea si le prezentati la un notar stie, el ce sa faca mai departe.
1) Intrucat tatal d-voastra a decedat inaintea bunicilor veniti la mostenirea lor prin reprezentare in locul tatalui decedat.
2) trebuie sa va deplasati la cartea funciara si sa identificati terenul cu casa pentru a scoate un extras de CF - de ajutor va poate fi un vecin care stie ca terenul si casa lui sunt amplasate pe numarul topo X; eventual puteti sa aflati date de la primarie; trebuie sa urmariti pe harta pentru a vedea cum este situata casa d-voastra in raport de vecinului pentru a va identifica nr. topografic.
3) dupa ce identificati numarul topografic si scoateti extrasul CF reveniti cu amanunte in ceea ce priveste persoanele intabulate: data intabularii cota parte, daca stiti cine sunt acele persoane, daca sunt decedati sau in viata, pentru a va putea da un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara marianica marianica Sunt intr-o mare icurcatura in ceea ce priveste intabularea tatalui meu pe 3 amplasamente situate in intravilanul unei localitati din judetul Timis. Situatia ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani roland33 roland33 buna, ma numesc Lucian si sunt din Deva.bunicul meu a stapanit(folosit) 30 de ani o parcela de pamant.Parcela o are de la parinti, dar deoarece la moartea lor ... (vezi toată discuția)
Rectificare topo arina24 arina24 Buna ziua, Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine: Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)