Am o nelamurire, mama a decedat acum 3 ani, tatal meu a decedat de 3 luni, nu am facut nici o succesiune, tata mai are alte proprietati in afara capitalei, eu nu doresc sa fac succesiune totala [ceea ce inseamna 1 ap in Bucuresti / o casa si 2 terenuri in Arges]
am fost la 2 birouri notariale, mi-au spus ca e obligatoriu sa se faca succesiune totala si ca nu se poate face partiala? Care este adevarul?
Eu doresc sa fac succesiunea partiala, doar pentru un teren din Arges care vreau sa-l vind, nu pt toate proprietatile, se poate face?
Tata a ramas cu datorii la banci, in momentul cind fac succesiunea totala, banca ma poate executa silit? Avind in vedere ca a trecut ceva de cind tata nu si-a platit ratele, si s-a strins o suma maricica.
ceea ce ti-au spus notarii este adevarat nu se poate face partajul doar pentru un imobil din masa de impartit,este imposibil.datoriile tatalui vor ramane ale lui nu poti fi executat silit cata vreme nu ai o relatie contractuala cu aceea banca.
Faceti acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar daca nu stiti nimic concret despre activul si pasivul succesoral.
Puteti acceptata succesiunea ( in intregul ei) sau renunta la ea.
Nu aveti alta varianta.
faceti mai intai sucesiunea dupa mama intrucat dansa a decedat prima. in ce priveste succesiunea dupa tata legal asa este sa se declare toate bunurile care fac obiectul mostenirii.da, banca va poate executa silit dupa ce va fi dezbatuta succesiunea intrucat datoriile la banca constituie pasivul mostenirii. si datoriile se mostenesc, din pacate!
multumesc pt raspuns tuturor, dar referitor la al 3-lea raspuns, vreau sa va intreb, am o amica care a vandut un teren si nu avea succesiunea nici dupa bunici, nici dupa tata, avind 2 case pe linga acel teren lasate de bunici si totusi a putut face succesiunea doar dupa acel teren, a vandut terenul, nici in ziua de azi nu are succesiuniile facute asta s-a intimplat acum app. 4 ani,mama ei este in viata, doar tatal ei a decedat cu ani in urma, ce imi puteti spune de aceasta situatie?
Succesiune
Georgiana999999
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie, Eu locuiesc in casa bunicului meu. Sotia lui a decedat in urma cu 11 ani, iar ... (vezi toată discuția)
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)