avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Ghiță Maria Manuela

Activitate Ghiță Maria Manuela

La mine se lucrează sâmbătă și o duminică o lucrez 12ore de la 7 la 19 și o duminică sunt liberă iar în săptămâna în care lucrez duminică 12 ore am o zi liberă în cursul săptămâni și în următoarea săptămână am liber în cursul săptămâni o zi și duminică , de aceea întreb dacă trebuia să îmi dea și liberul din săptămâna , ca oricum nu am liberele așa cum am semnat contractul cu 5 zile lucrătoare , 2 libere și dacă se lucrează în weekend se recuperează cu zile libere sau suntem plătite și suplimentarele la fel ,dar din toate astea nu se întâmplă nimic, dacă am ridicat problema răspunsul a fost dacă vreau să mă dea afară sau să lucrez o zi de la ora 8 la ora 20,30 iar a doua zi liberă ,să îmi aleg dacă nu să lucrez așa cum suntem acum.
Da, pentru ca am fost in concediu luni si marti si atunci nu imi mai da cele 2 zilele libere.
Eu am avut concediul marți ,miercuri , miercuri ,joi ,vineri ,luni si marți ,și cele două libere nu se mai dau,?Mi s-a spus ca nu mai trebuie ca am avut luni și marți libere ca am fost în concediu.Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Adica zilele de repaus sunt inlocuite cu zile de CO?

Buna ziua ! Dacă Luni și marți îmi sunt trecute zile din concediu cele 2 zile libere săptămânale conform contractului de muncă semnat se mai dau în săptămâna respectivă ?
Ei dețin mai multe magazine , magazinele care sunt în orașe mari sunt cotate categoria A, cele care sunt în orașe mai mici sunt de categoria B si cele care sunt la Sat sunt de categoria C In funcție de asta dau salariile și tichetele. Nu țin cont de cifra de afacere a magazinului ,ei țin cont de zona în care este situat.Cel de la oraș din categoria B au tichete de 300 lei și liberele legale dar vânzarea este mai mică decât la cel la care lucrez eu cotat la categoria C
și au și toate liberele legale , altceva nu cunosc. Când am fost la angajare mi s-a spus ca o sa am bonuri de 300 lei ,2 zile libere pe săptămână și salariul minim pe economie care se dă de 2 ori pe luna 250 lei pe 25 ale luni și 1750 pe 10 ale luni și pe 11 se dau tichetele de 165 lei Cand am sunat la resurse umane și am întrebat de ce iau tichete de masa doar atât ca un mi s-a spus și alta se face mi s-a spus ca ele nu știu , sa întreb pe cine mi-a făcut contractul nu pe ele și au închis telefonul.Deci nu știu de ce se întâmpla așa ca din tot ce mi s-a spus nu este nimic real ,nici liberele nici tichetele nici bani.Sunt cea mai veche din magazin și iau cei mai puțini bani , au plecat și au venit nu mai știu numărul dar toate fetele care au venit noi au salariul mai mare decât al meu între 60 și 80 lei lucru care nu pot să îl înțeleg de ce , adică vin le școlarizez și după 3,4 luni pleacă și tot așa și iau cei mai puțini bani.
8 ore pe zi in doua schimburi si 6 libere intr-o luna.O saptamana schimbul 1 si cealalta schimbul 2 si tot asa.Un weekend il lucrez in urmatorul fel : sanbata schimbul 2 ,duminica de la 7-19 si luni intram schimbul 1 de la 6,45 la 15.00 ,urmatorul weekend lucrez sambata de dimineta duminica sunt libera si i ntru Luni de la 13,45 si se termina la ora 22.In saptamana in care se lucreaza duminica 12 ore am doar o zi libera in cursul saptamani, in saptamana in care am duminica libera, am o zi libera in cursul saptamani si duminica.Acesta este programul.Multumesc!
Dar dacă eu primesc tichete de masă pentru 11 zile de câte 15 lei din luna de ce trebuie sa îmi taie din ele dacă intru in concediu 5 zile? aceste 5 zile de concediul nu se pot încadra in celelalte zile pentru care nu primesc tichete de masa?adică în celelalte 12 zile.?Din 23 de zile eu iau pe 11 zile tichete și pe 12 zile nu iau tichete iar , îmi iau 5 zile din acestea 12 zile ,de ce trebuie sa mi le oprească?Eu asta nu înțeleg ,cum calculează ei aceste zile în care sunt date tichetele.?Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc! Bonurile de masă se dau pentru zilele lucrate?Eu iau bonuri de 165 de lei pe lună și am sunat la resurse umane și mi s-a spus ca iau bon de 15 lei pe zi ,11 zile pe luna.Daca iau bonurile așa și eu îmi iau 5 zile din concediu ei de ce îmi taie bonurile pe cele 5 zile? Dacă calculez după pontajul legal care îl fac ei se muncește cam 22-23 zile într-o lună și eu dacă îmi iau 5 zile de concediu nu se încadrează neapărat în cele 11 zile pe care îmi dau ei bonuri , zic pontajul legal deoarece eu într-o lună am 6 zile libere dintre care 2 duminici le muncesc 12 ore pentru a avea 2 libere , deci într-o lună am 4 zile +cele două duminici pe care le-am muncit și atunci socotind zilele pe care le muncesc sunt 27 -28 zile , diferența dintre zilele pe care le muncesc este gratis adică nu sunt plătită și nici nu recuperez cu zile libere .Deci dacă îmi taie bonul de masă înseamnă ca bonul se dă la zilele lucrate și atunci înseamnă ca iau bon de masa de 7,50 lei la zi Voiam sa știu dacă undeva în țara asta se mai dau bonuri de valoarea asta și dacă suma de 7,5 lei este legală. Mulțumesc !
Am semnat un contract de muncă în care se specifica ca se lucrează 8 ore pe zi 5 zile pe săptămână,40 de ore pe săptămână cel mult 48 de ore cu dou zile de odihnă. Din toate astea nu se respectă nimic,.Lucrez cu o zi liberă pe săptămână și dacă vreau să am o duminică liberă lucrez una 12 ore iar a doua zi intru în schimbul 1 și așa o țin până primesc iar o zi liberă.In săptămâna în care am duminica liberă mai am o zi în cursul săptămâni Acea duminică pe care eu o am liberă am lucrat înainte 12 ore.Liberele care sunt date prin lege se dau doar atunci când vrea sau când dorește șefa de magazin Pentru toate orele pe care le lucrăm și zilele pe care le lucrăm nu luăm nimic nici recuperări cu libere nici plătite .Nu putem să facem nimic ,noi niște simpli angajați ei titamai firma .Se profită de neputința noastră. !Am încuiat vestiarul în care îmi pun hainele și lucrurile personale și am fost certată .cu scuza ca nu am voie să îl încui ,vestiare care sunt in toaleta în care intra toți angajații. Deciii ce pot sa fac ?
Discuție Partaj.
Buna ziua.sotul și cu mine am cumpărat o casă aceasta fiind pe numele sotului.,asta fiind în anul1999,pe atunci eu și cu el nu eram căsătoriți ,dar locuiam împreună și aveam și fetița cea mare .Imediat ce am cumpărat casa,la un an socri au,vindut casa lor care era în același sat și s-au mutat in casa noastră.In2003 socrul a decedat,și am rămas cu soacra pe cap care mi-a făcut viața un calvar,și mie și copiiilor și soțului.Sotul mai are o sora.Ce drept are soacra la casa!!?Deoarece le tot arata poarta copiiilor mei și mie și ne zice sa plecam că nu avem nici un drept.Casa inițial a fost cumpărată cu chitanță de mana ,și peste câțiva ani sa făcut o hotărâre judecătorească care tine loc de act de proprietate în pe numele soțului.Sotul și tatăl lui au același nume,iar soacra zice că a cumparato socrul nu soțul meu.In chitanță de mana socrul are semnătura la martori de cumpărare pe chitanță .Ce drepturi am eu și ce drept are soacra mea!!??