Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici doar pt a fi concediata IMEDIAT (restrangerea activitatii firmei) - care este Contractul Colectiv de Munca la nivel national care se aplica in acest caz: cel din 2006 sau cel de acum CCMNN 2007/2010 ? Iar in cazul in care firma nu are CCM se aplica obilgatoriu prevederile CCMNN 2007/2010: adica imi pot da doar un preaviz (20 zile) impreuna cu o compensatie baneasca ( art. 78 alin. 1 :La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi ) ???
Sau poate exista alte solutii. Multumesc mult. ioana L
Nu mai incep activitatea. Mi se va da doar un preaviz de 15 - 20 zile ( dar in acest timp CIM isi produce efectele si voi fi retribuita ) - asta ar fi echivalentul faptului ca am reinceput activitatea si de aici decurge si aplicarea CCMNN 2007 / 2010 ?
Codul Muncii valabil si atunci si acum spune la Art. 73 alin (3) - In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator - asta nu inseamna ceva ? Nu ar trebui sa ne luam dupa legea in vigoare la data la care CIM inceteaza sa mai fie suspendat ?
Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici si va trebui sa fiu concediata (restrangerea activitatii firmei) - care este Contractul Colectiv de Munca la nivel national care se aplica in acest caz: cel din 2006 sau cel de acum din 2008 ( pentru ca sunt niste diferente) ???
In Contractul Colectiv de munca al unei anumite societati pot fi stipulate compensatii banesti ( drepturi, in general ) mai mici decat cele prevazute in Contractul Colectiv de munca unic la nivel national ? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns !
As vrea sa mai stiu care sunt drepturile salariale minime prevazute de lege pe care angajatorul are obligatia sa mi le dea in aceste conditii ( preaviz platit + salarii compensatorii ).