avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este legislatia valabila ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este legislatia valabila ?

Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici si va trebui sa fiu concediata (restrangerea activitatii firmei) - care este Contractul Colectiv de Munca la nivel national care se aplica in acest caz: cel din 2006 sau cel de acum din 2008 ( pentru ca sunt niste diferente) ???
Cel mai recent răspuns: ioana L , utilizator 11:08, 22 Iulie 2008
este vorba de contractul pe anii 2007/2010
Multumesc frumos. E bine ca ma aleg macar cu atat.
monya a scris:

este vorba de contractul pe anii 2007/2010

si cum ramane cu legea in vigoare la data producerii evenimentului / aparitiei situatiei???
Codul Muncii valabil si atunci si acum spune la Art. 73 alin (3) - In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator - asta nu inseamna ceva ? Nu ar trebui sa ne luam dupa legea in vigoare la data la care CIM inceteaza sa mai fie suspendat ?

si cum ramane cu legea in vigoare la data producerii evenimentului / aparitiei situatiei???

doamna a intrebat ce lege se aplica in cazul in care dupa reluarea activitatii urmeaza sa fie concediata,,,,,,,,astfel, daca in august 2008 reincepe activitatea...si mai tarziu urmeaza sa fie concediata, e logc si egal ca se aplica prevederile CCMNN 2007/2010 si nu CCMNN 2006

Alte discuții în legătură

Drepturi la incetarea cim pt motive ce nu tin de pers salariatului ioana L ioana L Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici doar pt a fi ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Contr. colectiv de munca la nivel national alice53 alice53 am inteles ca CCMNN 2010-2014 a ramas in stadiu de proiect si nu este in vigoare; atunci ramane cel din 2007-2010 ? un angajator a concediat un salariat la ... (vezi toată discuția)