avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi la incetarea CIM pt motive ce nu tin de pers ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi la incetarea CIM pt motive ce nu tin de pers salariatului

Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici doar pt a fi concediata IMEDIAT (restrangerea activitatii firmei) - care este Contractul Colectiv de Munca la nivel national care se aplica in acest caz: cel din 2006 sau cel de acum CCMNN 2007/2010 ?
Iar in cazul in care firma nu are CCM se aplica obilgatoriu prevederile CCMNN 2007/2010: adica imi pot da doar un preaviz (20 zile) impreuna cu o compensatie baneasca ( art. 78 alin. 1 :La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi ) ???
Sau poate exista alte solutii. Multumesc mult. ioana L
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 23 Iulie 2008
Deoarece concedierea are loc acum, se aplica CCMUNN 2007-2010.
Daca firma si-a restrans activitatea si s-a desfiintat postul ocupat de dvs. puteti fi concediata conform art.65(1) din Codul muncii si puteti primi indemnizatie de somaj intre 6 si 12 luni, in functie de vechimea in munca pe care o aveti.
In rest, v-ati raspuns singura la intrebari.
Ar mai fi o solutie: daca firma si-a restrans activitatea, deci inca mai functioneza, va poate oferi un alt post, daca acesta exista si dvs. il acceptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legislatia valabila ? ioana L ioana L Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici si va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Concediere cristian niculae cristian niculae Buna ziua, Revin cu problema mea: societatea la care lucrez m-a concediat pe motivul restrangerii activitatii. Am primit un simplu preaviz in care mi se ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)