Daca am nascut in august 2006 si am plecat in concediu de maternitate + ingrijire copil pana la 2 ani, iar acum in august 2008 revin la servici doar pt a fi concediata IMEDIAT (restrangerea activitatii firmei) - care este Contractul Colectiv de Munca la nivel national care se aplica in acest caz: cel din 2006 sau cel de acum CCMNN 2007/2010 ? Iar in cazul in care firma nu are CCM se aplica obilgatoriu prevederile CCMNN 2007/2010: adica imi pot da doar un preaviz (20 zile) impreuna cu o compensatie baneasca ( art. 78 alin. 1 :La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi ) ???
Sau poate exista alte solutii. Multumesc mult. ioana L
Deoarece concedierea are loc acum, se aplica CCMUNN 2007-2010.
Daca firma si-a restrans activitatea si s-a desfiintat postul ocupat de dvs. puteti fi concediata conform art.65(1) din Codul muncii si puteti primi indemnizatie de somaj intre 6 si 12 luni, in functie de vechimea in munca pe care o aveti.
In rest, v-ati raspuns singura la intrebari.
Ar mai fi o solutie: daca firma si-a restrans activitatea, deci inca mai functioneza, va poate oferi un alt post, daca acesta exista si dvs. il acceptati.
Concediere
cristian niculae
Buna ziua,
Revin cu problema mea: societatea la care lucrez m-a concediat pe motivul restrangerii activitatii. Am primit un simplu preaviz in care mi se ... (vezi toată discuția)