avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate Miryam_Socol

Activitate Miryam_Socol

Buna seara!

Va multumesc pentru raspuns insa va rog sa-mi confirmati daca am inteles intocmai cele transmise:

Intrucat in cele 2 luni in care voi lua si CFP voi benefecia de venituri rezultate din concediu medical (luna noi) respectiv , concediu maternitate (luna dec) , astfel ca, conform celor transmise de catre dumneavoastra, rezulta ca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile date?

Cele cateva zile de concediu fara plata ,nedepasind jumatate din zilele lucratoare in aceste 2 luni, nu reprezinta un impediment in acordare ICC,corect?

Mentionez ca , in ultimii 2 ani de zile au fost realizate venituri din salarii fara intrerupere.

Va multumesc inca odata pentru lamuriri!


Cornel Vasile a scris:

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

Buna seara,

Vin catre dumneavoastra cu rugamintea de a ma lamuri in ceea ce priveste urmatoarea situatie:

In conditiile in care voi intra in prenatal luna urmatoare (in data de 14 dec ) iar pana la acea data voi lua concediu fara plata incepanad cu data de 16 a acestei luni, mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

In speta , in luna noi voi avea concediu medical incepand cu 02 noi pana pe 13 , ulterior , pana la sfarsitul lunii, zilele lucratoare le voi trece in concediu fara plata.

In luna dec , incepand cu 02 ale lunii voi lua concediu fara plata pana la data de 14 , cand pot intra in prenatal.

Este in regula aceasta varianta? Cat de tare ma poate afecta acest concediu fara plata in vederea acordarii indemnizatiei de crestere a copilului?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Răspuns la discuția Acordare prenatal si postnatal


Va multumesc frumos pentru raspuns!

De asemenea, va rog sa-mi comunicati ce anume se intampla in cazul nasterii inainte de data de 23 feb si implicit in cazul nasterii ulterioare datei de 23 feb!

In cazul nasterii ulterioare datei preconizate , zilele ramase descoperite pot fi trecute cu Concediu fara plata?

Daca inainte de data intrarii in concediu maternitate au mai fost luate cateva zile de CFP (10 zile lucratoare) cum va fi afectata acordarea indemnizatiei pentru crestere a copilului?

Va multumesc inca odata pentru lamuriri!




Depinde de situatia reala .... daca veti naste inainte de 23 sau dupa.


Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie:

Daca data prevazuta pentru nastere este 23 februarie 2021 , si o sa optez pentru varianta 84 zile prenatal si 42 postanal, asta ar insemna ca pot intra in prenatal incepand cu data de 01.dec.2020, este corect?

Sau pot intra in concediu maternitate (prenatal) incepand cu 02.dec.2020, avand in vedere ca data de 01.dec este sarbatoare legala?

De asemenea, ce se intampla daca nu o sa corespunda data prevazuta a nasterii? Ce se intampla cu ziua/zilele ce raman "descoperite"?

Multumesc frumos pentru lamuriri!
Buna seara!
In conditiile in care am resedinta intr-o localitate intrata in carantina zonala incepand de astazi,context in care imi este imposibila deplasarea la locul de munca, va rog sa-mi spuneti ce masuri ar trebui sa aplice angajatorul in ceea ce priveste lipsa mea de la locul de munca!
Dat fiind faptul ca pana in data de 24 figurez in concediu de odihna, incepand cu data de 27 iulie cum ar trebui sa figurez ? Ce drepturi, respectiv obligatii am cu privire la angajator?
Exista vreo posibilitate ca aceasta "sedere" la domiciliu pe o durata de 14 zile avand in vedere instituirea carantinei , sa fie platita de catre angajator?

Multumesc anticipat pentru lamuriri!