avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare prenatal si postnatal

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie:

Daca data prevazuta pentru nastere este 23 februarie 2021 , si o sa optez pentru varianta 84 zile prenatal si 42 postanal, asta ar insemna ca pot intra in prenatal incepand cu data de 01.dec.2020, este corect?

Sau pot intra in concediu maternitate (prenatal) incepand cu 02.dec.2020, avand in vedere ca data de 01.dec este sarbatoare legala?

De asemenea, ce se intampla daca nu o sa corespunda data prevazuta a nasterii? Ce se intampla cu ziua/zilele ce raman "descoperite"?

Multumesc frumos pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: Miryam_Socol , utilizator 06:01, 8 Octombrie 2020
Intrati in concediu maternitate (prenatal) incepand cu 02.dec.2020.

De asemenea, ce se intampla daca nu o sa corespunda data prevazuta a nasterii? Ce se intampla cu ziua/zilele ce raman "descoperite"?

Depinde de situatia reala .... daca veti naste inainte de 23 sau dupa.

Va multumesc frumos pentru raspuns!

De asemenea, va rog sa-mi comunicati ce anume se intampla in cazul nasterii inainte de data de 23 feb si implicit in cazul nasterii ulterioare datei de 23 feb!

In cazul nasterii ulterioare datei preconizate , zilele ramase descoperite pot fi trecute cu Concediu fara plata?

Daca inainte de data intrarii in concediu maternitate au mai fost luate cateva zile de CFP (10 zile lucratoare) cum va fi afectata acordarea indemnizatiei pentru crestere a copilului?

Va multumesc inca odata pentru lamuriri!

Depinde de situatia reala .... daca veti naste inainte de 23 sau dupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie crestere copil ulterior concediului fara plata Miryam_Socol Miryam_Socol Buna seara, Vin catre dumneavoastra cu rugamintea de a ma lamuri in ceea ce priveste urmatoarea situatie: In conditiile in care voi intra in prenatal ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Loretica Loretica Buna ziua,am și eu o nelămurire referitoare la indemnizația,voi naște pe 10 februarie,eu pe 1 februarie trebuie să merg la Dr de familie sa mi de a ... (vezi toată discuția)
Sarcina, concediu de risc maternal, concediu prenatal, ccc iulian.i iulian.i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Sotia mea este insarcinata, data probabila a nasterii 23 feb 2013.Acum este in concediu de risc, luat pt ... (vezi toată discuția)