avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate CristiBMed

Activitate CristiBMed

Buna ziua,
Detin un card-legitimatie persoana cu handicap si am parcat intr-o parcare publica pe un loc obisnuit doarece locul special amenajat (1 singur) era ocupat de alt posesor de card. Mai este valabila gratuitatea sau in acest caz trebuie platita parcarea? daca da atunci unde mai este spiritul legii si gratuitatea de care se face atata caz in cazul persoanelor cu handicap.? Va multumesc P.S. am primit amenda pt ca nu am platiti parcarea desi cardul era pe bordul masinii la loc vizibil
Sunt din Medias, jud. Sibiu
Buna ziua,
Anul acesta am achizionat un vehicul inmatriculat in Romania care are mentiunea in talon si CIV "autoturism reclamat ca furat in Germania in 2018". Stiam ca a fost deschis un dosar penal dar care a fost solutionat. In cadrul dosarului penal s-a identificat detinatorul de drept, dar acesta refuza recuperarea bunului datorita costurilor care sunt prea mari.(pagubitul fiind o societate de asigurare (cred) din Germania). In cadrul dosarului exista chiar o nota prin care acesta transmite organelor de ancheta ca nu doreste bunul si ca se poate vinde fara nici o pretentie din partea lui. Procesul s-a incheiat, dar cand am vrut sa transcriu vehiculul pe numele meu cei de la Prefectura refuza aceasta deoarece vehiculul inca este blocat. Am luat legatura inclusiv cu persoana care s-a ocupat de ancheta si acesta mi-a spus ca autoturismul este inca in cercetari desi procesul s-a finalizat si nu s-a facut nici un recurs de nici o parte. Ce demersuri se pot face pentru deblocare si/sau radierea mentiunilor in acest caz avand in vedere finalizarea cercetarilor, gasirea pagubitului si refuzul acestuia de a recupera bunul pentru a putea inmatricula masina pe numele meu fara mentiunile respective in talon respectiv CIV. Va multumesc