avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Anul acesta am achizionat un vehicul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Anul acesta am achizionat un vehicul inmatriculat ...

Buna ziua,
Anul acesta am achizionat un vehicul inmatriculat in Romania care are mentiunea in talon si CIV "autoturism reclamat ca furat in Germania in 2018". Stiam ca a fost deschis un dosar penal dar care a fost solutionat. In cadrul dosarului penal s-a identificat detinatorul de drept, dar acesta refuza recuperarea bunului datorita costurilor care sunt prea mari.(pagubitul fiind o societate de asigurare (cred) din Germania). In cadrul dosarului exista chiar o nota prin care acesta transmite organelor de ancheta ca nu doreste bunul si ca se poate vinde fara nici o pretentie din partea lui. Procesul s-a incheiat, dar cand am vrut sa transcriu vehiculul pe numele meu cei de la Prefectura refuza aceasta deoarece vehiculul inca este blocat. Am luat legatura inclusiv cu persoana care s-a ocupat de ancheta si acesta mi-a spus ca autoturismul este inca in cercetari desi procesul s-a finalizat si nu s-a facut nici un recurs de nici o parte. Ce demersuri se pot face pentru deblocare si/sau radierea mentiunilor in acest caz avand in vedere finalizarea cercetarilor, gasirea pagubitului si refuzul acestuia de a recupera bunul pentru a putea inmatricula masina pe numele meu fara mentiunile respective in talon respectiv CIV. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
CristiBMed, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristiBMed , utilizator 20:50, 23 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt din Medias, jud. Sibiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cu mentiunea pe certificat:"auto reclamat furat la data de..." LOPY LOPY Am primit prin donatie un autoturism care are o mentiune pe certificatul de inmatriculare: auto reclamat furat la data de...am inscris autoturismul la primarie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto declarat furat p_mihai_ro p_mihai_ro Buna ziua, In 2011 am achizitionat din Germania un autovehicul uzat, provenit din Grecia. Autovehiculul era inmatriculat temporar in Germania. L-am ... (vezi toată discuția)
Dauna auto ainginer ainginer Buna ziua Am si eu o nelamurire, poate gasesc una din partea dvs Am avut un accident, urmat de un dosar penal, accident din care a rezultat avarierea unui nr ... (vezi toată discuția)