avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Abrudan

Activitate Mihaela Abrudan

Buna ziua!
1 In cat timp pot deschide proces pentru stabilirea paternitatii unui copil?
2 In cazul in care testul iese pozitiv si cel actionat in instanta e tatal cat plateste el din cheltuilelile de judecata (cuantum)?
3 Pensia alimentara se plateste retroactiv?
4 Cat ma costa aproximativ o deschidere de proces + costul testului de paternitate tinand cont ca locuiesc in jud Cluj unde este IML?
5 Ce date despre presupusul tata trebuie sa furnizez avand in vedere ca nu mai stiu nimic de el si posibil sa se fi mutat in alta localitate
Multumesc anticipat!
Buna ziua! O doamna nascuta in aprilie 1959 a iesit in ianuarie 2017 in pensie anticipata partiala avand un punctaj mediu anual de 0.60047 si un stagiu de cotizare realizat de 31 ani si 5 luni. Acum a primit decizia pt limita de varsta conform legii 263/2010 avand un punctaj mediu anual de 0.60044 si stagiu de cotizare de 31 ani si 5 luni, pensia fiind mai mare cu 66 lei. Se poate face cerere de recalculare dupa noua lege? Unde se depune aceasta cerere? Mentionam ca o alta persoana iesita acum la pensie are un punctaj mediu anual de 1.1 avand de-a lungul anilor tot salariul minim pe economie si are pensie dubla. Va multumesc!
Buna ziua! Locuiesc la bloc si de 20 ani incoace un vecin fost administrator are plantata vie si face anual vin in subsolul blocului provocand gaze periculoase si greu de suportat. In asociatia de proprietari tot acest locatar are drept de decizie si controleaza tot. Am facut adresa la primarie si mi s-a raspuns ca asociatia de locatari trebuie sa rezolve. Dar asociatia e una cu vecinul abuziv. Unde ma pot adresa cu plangere pentru gazele rezultate din fermentarea strugurilor? Garda de mediu? Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dl sau dna When,
Intrucat nu a dorit sa vina la starea civila sa inregistreze copilul dupa iesirea din spital, acest copil are linie in dreptul tatalui. A spus atunci ca neaga ca ii este copil si nu doreste sa il recunoasca. Nu s--a interesat de soarta lui si acum brusc vrea sa il recunoasca la aproape 5 luni. Pare o conduita deosebit de suspecta

When a scris:

Nu aveți ce sa faceți. Faptul ca acum dorește sa recunoască copilul și sa se implice inclusiv pe partea de cheltuieli pare o veste buna.
Faptul ca îl suspectați de probleme psihice nu înseamnă că omul chiar le are. În fond sunteți subiectiva și va aflați și în perioada dificila și delicata de după nașterea unui copil.
Domnul este trecut pe certificatul copilului?
Ca să va liniștesc, pana pe la 3 ani va obține legături personale doar la domiciliu dumneavoastră, deci nu va lua copilul acasă la el. În aceasta perioada, dacă tatăl chiar are anumite probleme psihice o sa aveți suficient timp sa strângeți dovezi. Nu mai vorbesc de faptul ca dacă ceea ce urmărește e doar răzbunarea atunci se va plictisi sa vina sa vadă copilul atâta amar de vreme și va dispare din viata dumneavoastră.


Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu care nu an fost casatorita am un copil pe care tatal a refuzat sa il recunoasca. Timp de 5 luni din perioada sarcinii si 4 luni de la sarcina nu s-a preocupat de mine si copil si am platit singura toate cheltuielile legate de sarcina, lauzie si copil. Acum la 4 luni ale copilului mi-a trimis prin avocat o adresa prin care imi cere o copie dupa certificatul de nastere al copilului in vederea stabilirii paternitatii si a contributiei acestuia la cheltuieli si sa aiba drept de vizita. Daca eu nu il doresc pe tata in preajma copilului pentru ca il consider o influenta nefasta, nu are bani, il suspectez de probleme psihice ce pot face? Daca nu raspund la adresa trimisa imi poate deschide proces ulterior? Ma poate obliga cumva sa fac testul de paternitate acum dupa 4 luni de viata ale copilului in conditiile in care nu si-a asumat nimic pana acum si minte tot timpul legat de diverse aspecte? Ce pot face sa il protejez pe copil? Mi-e frica sa il las singur cu tatal lui si in casa acestuia intrucat i-ar putea face mare rau chiar sa il omoare sau imbolnaveasca pentru ca ma uraste pe mine si vrea sa se razbune prin acest copil. Multumesc!