avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate steve

Activitate steve

Răspuns la discuția TVA 24% in loc de 19% ?
Buna ziua tuturor.
Si eu sunt în această situaţie cu o mica diferenta. Saptamana trecuta eu am achitat valoarea totala a masinii fiind-ca euro a inceput sa creasca de la 4,2808 si am zis ca mai bine platesc comlet. Am si primit factura cu pret total cu tva 19% inclus. Dar masina mi se livreaza peste 2 saptamani. Si in acest caz va cere firma (dealer) diferenta de tva (va recalcula pretul cu tva 24%) la livrarea masinii?
Multumesc.
Buna ziua
Angajatorul vrea sa ne trimita in somaj tehnic pe o perioda de 3 luni in proportie de 40 %.
Adica din norma de 180 ore/ luna 72 ore somaj tehnic si in restul orelor pana la 180 se va lucra.
Intrebarea mea este ca in acest caz se poate uza concediul de odihna?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si timpul acordat.

In consecinta frate'meu potrivit art.94 alin.1 lit.a din Legea nr.161/2003 ori renunta la sarcini suplimentare ca si loctiitor pe functia respectiva ori contiua "pe negru" fara sa primeasca vreo compensare baneasca.

cristina_b a scris:

@steve
pana acum nu ne-ati scris daca fratelui dumneavoastra i s-a dat o decizie scrisa sau e doar o "dispozitie" verbala". conteaza si acest aspect, nu?

In cererea de concediu depusa de colegul lui frate'meu (Ionescu) si semnat de director era trecut : " .... si atributiile postului pe perioada concediului vor fi preluate de Ionescu" , si asta fara ca frate meu sa fie intrebat.

Dupa cum v-am mai scris - nu trebuie sa presteze ore suplimentare - doar fiind un post " cu sarcini mai importante" pe care trebuie sa le rezolve mai repede decat pe ale lui si atunci cu munca lui ramane in urma. Poate pana la urma trebuie sa duca acasa "munca" lui ca sa le rezolve la timp - astfel lucrand si "ore suplimentare" acasa.

Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspunsuri.

Intre timp si fratele meu a studiat fisa postului dar acolo nu este trecut nici o "mentiune" in "atributii" referitor ca loctiitor pentru alte functii , este descrisa numai functia lui pe care le are. Era pus sa inlocuiasca colegul doar din cauza ca este "priceput".
Exista si compensarea salariului pentru inlocuirea pe alte functii pentru mai putin de o luna de zile?

Multumim.
Va rog foarte frumos un raspuns mai concrect pentru cazul sus amintit.

Multumesc.
mariiky a scris:

fratele dumneavoastra se pare ca nu-l deranjaza acest aspect atita timp cit ,pe dumneavoastra va preocupa acest lucru si nu pe dumnealui .,singurul care ar fi trbuit sa fie direct interesat. Daca l-ar fi ,imteresat ar fi studiat codul muncii si ar fi vazut exact care ii sunt drepturile.

Fratele meu nu are acces la internet acasa.
La servici are alte treburi de rezolvat. Mi-a rugat pe mine sa aflu ceva informatii in legatura cu situatia respectiva fiind-ca era foarte ocupat. Instintarea de loctiitor a primit joi si este valabila din 01.08.2008 timp de 20 de zile cum v-am scris.
De fapt el nu lucreaza ore suplimentare , doar volumul de lucru s-a dublat in cei 8 ore de serviciu fiind-ca trebuie sa le efectueze in plus si sarcinile colegului.
Intrebarea lui era ca exista vreo modalitatea de a primi mai mult salar sau sa primeasca pe perioada respectiva salarul colegului.

Va multumesc (multumim)
Buna ziua.
Fratele meu lucreaza ca functionar public.Un coleg de a lui - care are funtie mai mare si bineinteles si salariu aproape de 2 ori - a plecat in concediu care i-a incredintat sa-l inlocuiasca pe perioda concediului de 20 de zile. Acum trebuie sa faca si treaba lui pe functia lui si sa execute in plus si sarcinile colegului plecat in concediu - pentru acelasi salar de a lui. (sa mearga la sedinte , la licitatii, etc)
Va intreb - nu ar trebui compensat cumva munca efectuata in plus?

Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspunsuri , sper ca vom reusi sa rezolvam problema.

Numai bine.
Multumesc pentru raspuns :( , dar cum se rezolva cu fisa fiscala predata la fisc pe care este trecut un venit mai mare decat trebuia si pentru care o sa-mi calculeze impozitul. Atunci mai dau inapoi firmei si diferenta de venit si platesc si impozit pe bani restituiti? Gresala nu-i apartine contabilei sau cine a calculat gresit salariile?