avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in plus pentru acelasi salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in plus pentru acelasi salar

Buna ziua.
Fratele meu lucreaza ca functionar public.Un coleg de a lui - care are funtie mai mare si bineinteles si salariu aproape de 2 ori - a plecat in concediu care i-a incredintat sa-l inlocuiasca pe perioda concediului de 20 de zile. Acum trebuie sa faca si treaba lui pe functia lui si sa execute in plus si sarcinile colegului plecat in concediu - pentru acelasi salar de a lui. (sa mearga la sedinte , la licitatii, etc)
Va intreb - nu ar trebui compensat cumva munca efectuata in plus?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 5 August 2008
DA ar trebui compensat conform contractului colectiv si al codului muncii
fratele dumneavoastra se pare ca nu-l deranjaza acest aspect atita timp cit ,pe dumneavoastra va preocupa acest lucru si nu pe dumnealui .,singurul care ar fi trbuit sa fie direct interesat. Daca l-ar fi ,imteresat ar fi studiat codul muncii si ar fi vazut exact care ii sunt drepturile.In contractul de munca este stipulat exact cite ore de munca trebuie sa efectuieze saptaminal, ce bani primeste pentru aceste ore ,cite poate efectua in plus si cu cit sunt platite .Nu-l poate obliga nimeni sa lucreze in plus fata de ce este trcut in contract. Cu speranta ca va fost de ajutor Mariiky
=D>
De cand pana cand functionarii publici au contract individual de munca si le sunt aplicabile prevederile Codului muncii ?
mariiky a scris:

fratele dumneavoastra se pare ca nu-l deranjaza acest aspect atita timp cit ,pe dumneavoastra va preocupa acest lucru si nu pe dumnealui .,singurul care ar fi trbuit sa fie direct interesat. Daca l-ar fi ,imteresat ar fi studiat codul muncii si ar fi vazut exact care ii sunt drepturile.


Fratele meu nu are acces la internet acasa.
La servici are alte treburi de rezolvat. Mi-a rugat pe mine sa aflu ceva informatii in legatura cu situatia respectiva fiind-ca era foarte ocupat. Instintarea de loctiitor a primit joi si este valabila din 01.08.2008 timp de 20 de zile cum v-am scris.
De fapt el nu lucreaza ore suplimentare , doar volumul de lucru s-a dublat in cei 8 ore de serviciu fiind-ca trebuie sa le efectueze in plus si sarcinile colegului.
Intrebarea lui era ca exista vreo modalitatea de a primi mai mult salar sau sa primeasca pe perioada respectiva salarul colegului.

Va multumesc (multumim)
Va rog foarte frumos un raspuns mai concrect pentru cazul sus amintit.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Atributii care nu sunt in fisa postului emilia73 emilia73 Lucrez la stat.Seful serviciului e un individ dificil caruia nu-i place sa faca treaba.In fisa mea de post, inspector grad 3 nu sunt trecute cateva dintre ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare din administratia publica giurea_ion giurea_ion Buna ziua, Am o intrebare. In administratia publica nu se pot face angajari- ma refer la o primarie de comuna- atributiile posturilor pentru care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Munca in afara orelor de program Dan Sorin Dan Sorin Sunt lucrator SSM intr-o institutie publica. Sunt trimis la sedintele Cmitetului jjudetean pentru situatii de urgenta in locul sefului unitatii. Prin fisa ... (vezi toată discuția)