avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Orele suplimentare din administratia publica
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Orele suplimentare din administratia publica

Buna ziua,
Am o intrebare. In administratia publica nu se pot face angajari- ma refer la o primarie de comuna- atributiile posturilor pentru care nu sunt angajati sunt date la alt functionar., sunt specificate in fisa postului pe linga atributiile postului pe care este angajat. Vedeti dv. ca sa pot duce la bun sfirsit toate sarcinile trebuie sa stau peste program si sa vin si simbata si duminica la serviciu. Salariul pe care-l primesc este de 820 lei , si am cerut ca pentru atributiile care mi-au fost repartizate si pentru care muncesc in plus sa fiu pontat cu ore suplimentare. Precizez ca aceste atributiuni nu le am de o luna doua ci de mai multi ani. Intrebarea mea este: pentru posturile din administratie care nu sunt ocupate si lucrarile se fac de catre altcineva i se pot acorda ore suplimentare sau nu?
Cel mai recent răspuns: giurea_ion , utilizator 21:22, 21 Septembrie 2013
Si in sectorul bugetar se pot efectua ore suplimentare, insa aceste nu sunt platite.

Potrivit legislatiei in vigoare, in anul 2013, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
multumesc pentru raspuns, dar pot eu sa las sarcinile de derviciu neterminate?.. ca in perioada imediat urmatoare voi fi necorespunzator....!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale luciana2004 luciana2004 in sistemul bugetar cum se ponteaza simbata si duminica la program de o zi cu o zi?se pot lua ore suplimentare?multumesc (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare functionari publici 2012 VASILE TUDOREL VASILE TUDOREL La o primarie comunala, din 3 persoane (posturi) in compartimentul financiar-contabil, a ramas doar contabila care tinea evidenta veniturilor si cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)