avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... plata ore suplimentare functionari publici 2012
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

plata ore suplimentare functionari publici 2012

La o primarie comunala, din 3 persoane (posturi) in compartimentul financiar-contabil, a ramas doar contabila care tinea evidenta veniturilor si cheltuielilor pina la nivel balanta de verificare, conform fisei postului.Dupa plecare consilierei ( si a persoanei care facea salariile)care asigura si conducerea comp. fin. contabil, primarul, prin dispozitie, a dispus ca atributiile consilierei sa le preia contabila (fara alte precizari privind timpul de munca , salarizare etc.) si in plus (fara dispozitie) intocmeste statele de salarii si documentele specifice. Bineinteles ca nu se poate incadra in timpul de 8 ore/zi si a lucrat si lucreaza ore suplimentare in cursul saptaminii si simbata si duminica.
Intrebare: daca in anul 2012 se pot plati ore suplimentare, baza legala si cum trebuie procedat. Poate fi o solutie cumulul de functii in conditiile in care contabila are studii medii iar postul de consilier (functie de executie) este cu studii superioare?
Multumesc, astept solutii.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:06, 9 Iulie 2013
Legea nr.283/2011:
Art. II Pentru anul 2012 se aproba instituirea unor masuri financiare in domeniul bugetar, dupa cum urmeaza:
Art. 7
(1) In anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
....
1. orele suplimentare in 2012 nu se platesc. temeiul legal l-a invocat mai sus freelis.
2. cumulul de functii nu este permis, si - mai grav - in nici un caz intre functii de clase de studii diferite. potrivit art.45 alin.(1) din Legea nr.188/1999, atributiile postului pus in discutie pot fi dispersate sub forma delegarii de atributii, dar nu doar unui singur functionar public.
Am 100 ore suplimentare care nu mi-au fost compensate cu timp liber corespunzator-desii am cerut-, si nici plata lor nu e posibila....ce pot sa fac?!!!!
Solicitati conducerii institutiei sa va ajute cineva, altfel luati-va o foaie de boala ca sa vada seful cum e fara dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asistenti maternali strgr_mariana strgr_mariana as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in 2013 Geo_MVG Geo_MVG Sunt functionar in cadrul unei primarii si din cauza lipsei de personal sunt nevoit sa lucrez peste program si in fiecare luna efectuez ore suplimentare care ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Dadioana Dadioana Buna ziua, In situatia in care un angajat dintr-o unitate bugetara, presteaza ore suplimentare, ce se intampla cu aceste ore, daca angajatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)