avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in plus pentru acelasi salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in plus pentru acelasi salar

Buna ziua.
Fratele meu lucreaza ca functionar public.Un coleg de a lui - care are funtie mai mare si bineinteles si salariu aproape de 2 ori - a plecat in concediu care i-a incredintat sa-l inlocuiasca pe perioda concediului de 20 de zile. Acum trebuie sa faca si treaba lui pe functia lui si sa execute in plus si sarcinile colegului plecat in concediu - pentru acelasi salar de a lui. (sa mearga la sedinte , la licitatii, etc)
Va intreb - nu ar trebui compensat cumva munca efectuata in plus?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 5 August 2008
cristina_b a scris:

@steve
pana acum nu ne-ati scris daca fratelui dumneavoastra i s-a dat o decizie scrisa sau e doar o "dispozitie" verbala". conteaza si acest aspect, nu?


In cererea de concediu depusa de colegul lui frate'meu (Ionescu) si semnat de director era trecut : " .... si atributiile postului pe perioada concediului vor fi preluate de Ionescu" , si asta fara ca frate meu sa fie intrebat.

Dupa cum v-am mai scris - nu trebuie sa presteze ore suplimentare - doar fiind un post " cu sarcini mai importante" pe care trebuie sa le rezolve mai repede decat pe ale lui si atunci cu munca lui ramane in urma. Poate pana la urma trebuie sa duca acasa "munca" lui ca sa le rezolve la timp - astfel lucrand si "ore suplimentare" acasa.

Multumesc pentru raspuns.
La institutiile publice se practica acest gen de delegare de competenta fara a se stabili si o compensare in bani pentru munca suplimentara depusa.
Potrivit art.94 alin.1 lit.a din Legea nr.161/2003, funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si timpul acordat.

In consecinta frate'meu potrivit art.94 alin.1 lit.a din Legea nr.161/2003 ori renunta la sarcini suplimentare ca si loctiitor pe functia respectiva ori contiua "pe negru" fara sa primeasca vreo compensare baneasca.

Nu stiu daca renuntarea la sarcinile suplimentare este o solutie, chiar daca ar invoca prevederile citate.
Totusi, o solutie ar fi sa discute cu conducerea institutiei publice acest aspect - delegarea de competente fara nicio compensare financiara in schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii care nu sunt in fisa postului emilia73 emilia73 Lucrez la stat.Seful serviciului e un individ dificil caruia nu-i place sa faca treaba.In fisa mea de post, inspector grad 3 nu sunt trecute cateva dintre ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare din administratia publica giurea_ion giurea_ion Buna ziua, Am o intrebare. In administratia publica nu se pot face angajari- ma refer la o primarie de comuna- atributiile posturilor pentru care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Munca in afara orelor de program Dan Sorin Dan Sorin Sunt lucrator SSM intr-o institutie publica. Sunt trimis la sedintele Cmitetului jjudetean pentru situatii de urgenta in locul sefului unitatii. Prin fisa ... (vezi toată discuția)