avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate iahim87

Activitate iahim87

Multumesc pentru raspuns!
Ideea este ca o sa plec din tara si o sa fie nevoie sa conduc. O sa pot conduce in afara tarii cu aceasta dovada pe care o solicit la fiercare 30 zile?

Multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cat dureaza solutionarea dosarului penal, nu vi se restituie. Aveati dreptul sa solicitati prelungirea dreptului de circulatie conf. art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002.

Buna ziua,
Acum 1 an am fost implicat intr-un accident auto si mi-a fost retinut permisul timp de 90 zile pentru neacordare prioritate. Masina pe care am avariat-o a fost un Uber care avea si doi pasageri. Initial toti au declarat ca sunt ok, dar am aflat a doua zi de la accident, ca cei doi pasageri din Uber au facut plangere penala, spunand ca prezinta dureri in diferite zone. Politistul constatator mi-a spus ca incearca sa obtina bani de la asigurare. Desi cele 90 zile au trecut de foarte mult timp, eu tot nu mi-am recuperat permisul de conducere. De fiecare data primesc raspuns ca pana nu se solutioneaza acea plangere penala, nu-l pot recupera.
Cum pot sa-mi recuperez permisul? Au voie sa mi-l retina atat de mult timp?
Multumesc!
Da, dar din art 85, reiese ca aceste cheltuieli se impart la toti proprietarii, cota parte. Eu vreau ca aceste costuri sa se imparta doar la cei care nu au semnat tabelul convocator.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Legea nu specifica exact cine si cum suporta aceste cheltuieli.
Sa zicem ca pentru prima adunare le suporta asociatia, iar la AG se voteaza sa se adauge in regulamentul de ordine interioara, ca pe viitor, aceste costuri sa fie suportate de fiecare proprietar in parte (cei care primesc astfel de recomandate).
Este ok asa? Este legal?
Buna seara,
Am tot citit pe internet legat de notificarile cu recomandare postala, pentru membrii asociatiei de proprietari, prin care sa fie anuntati de Adunarea Generala, dar nu am gasit nicaieri specificat concret, cine trebuie sa suporte costurile pentru aceste recomandate postale.
Ma puteti lamuri in aceasta privinta?

Multumesc anticipat!
Cu stima,
Mihai
Si pot sa refuz sa-i platesc orele absentate in aceasta luna fara nici o problema?
Cum imi justific acele ore absentate...ca nu am nici o cerere de concediu fara plata din partea luni pentru zilele absentate?
Buna seara,

Am un angajat care este in perioada de proba (angajat cu norma de 4 ore/zi) si care lipseste nemotivat de cateva zile.
In luna aceasta s-a prezentat la birou doar de 3 ori si atunci cate 1 ora, 1 ora, respectiv 2 ore.
In contractul de munca este precizat ca activitatea se va efectua la sediul firmei (adica la mine), dar a fost o intelegere verbala ca daca vrea, sa-mi spuna si il pot lasa sa lucreze si de acasa (munca fiind in domeniul IT). De cateva zile nu dau absolut de loc de el, si nici nu a venit sa-mi predea/prezinte munca care trebuia sa fie gata pana acum. Din ce a spus el ca a lucrat, eu nu am absolut nimic, nici macar o linie de cod.
Acum eu vreau sa-i desfac contractul de munca conform art. 31 alin. 3 din Codul Muncii, dar nu vreau sa-i platesc nici o ora pentru luna aceasta, pentru ca nu mi-a predat nimic din ce a lucrat. Il pot ponta in revisal cu 0 ore luna aceasta?
Pentru cele 4 ore cat a fost la birou pe tot parcursul acestei luni, am martori pe ceilalti angajati,si precizez iar, intelegerea de a lucra de acasa a fost doar verbala.
Pot face aceste lucruri fara sa apelez la abatere disciplinara?

Multumesc anticipat
Si daca nu platesc si sa zicem ca ajungem in instanta, am sanse sa castig?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

An un apartament pe care l-am dat in chirie, iar acesta este singurul meu venit ( nu sunt angajat, nu platesc CAS din alte surse), si pana acum mi-am platit toate taxele aferente acestui venit al meu. Dar am constatat ca desi platesc CAS, eu apar ca fiind neasigurat. Am un abonament de sanatate la o clinica privata, pentru ca mi-e greata sa intru intr-un spital de stat, unde stai ore intregi la cozi, medicii asteapta spaga, iar conditiile sanitare nu sunt foarte stralucite, deci prin urmare nu vreau sa beneficiez de serviciile medicale de stat.
In aceste conditii as putea sa nu mai platesc CAS-ul aferent veniturilor mele din chirii?
Daca da, ce ar trebui sa fac?
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Răspuns la discuția Idee inregistrata la OSIM
Offf....

Va multumesc mult pentru raspuns.
Va trebui sa ma gandesc sa o implementez altfel.

O zi placuta!

Cu stima,

Mihai