avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto retinut 90 zile, dar nerecuperat de 1 an
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto retinut 90 zile, dar nerecuperat de 1 an

Buna ziua,
Acum 1 an am fost implicat intr-un accident auto si mi-a fost retinut permisul timp de 90 zile pentru neacordare prioritate. Masina pe care am avariat-o a fost un Uber care avea si doi pasageri. Initial toti au declarat ca sunt ok, dar am aflat a doua zi de la accident, ca cei doi pasageri din Uber au facut plangere penala, spunand ca prezinta dureri in diferite zone. Politistul constatator mi-a spus ca incearca sa obtina bani de la asigurare. Desi cele 90 zile au trecut de foarte mult timp, eu tot nu mi-am recuperat permisul de conducere. De fiecare data primesc raspuns ca pana nu se solutioneaza acea plangere penala, nu-l pot recupera.
Cum pot sa-mi recuperez permisul? Au voie sa mi-l retina atat de mult timp?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat dureaza solutionarea dosarului penal, nu vi se restituie. Aveati dreptul sa solicitati prelungirea dreptului de circulatie conf. art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002.
Multumesc pentru raspuns!
Ideea este ca o sa plec din tara si o sa fie nevoie sa conduc. O sa pot conduce in afara tarii cu aceasta dovada pe care o solicit la fiercare 30 zile?

Multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cat dureaza solutionarea dosarului penal, nu vi se restituie. Aveati dreptul sa solicitati prelungirea dreptului de circulatie conf. art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002.

acest răspuns util

iahim87 a scris:

. O sa pot conduce in afara tarii cu aceasta dovada pe care o solicit la fiercare 30 zile?

Evident ca nu, doar in tara.
acest răspuns util
Nu puteți conduce în afara tarii cu dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. numele meu este george si am si eu o intrebare. am ... George.G1 George.G1 Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept de a conduce-cine dispune in acest caz atipic? mihai63 mihai63 In urma unui accident prin coliziune frontala cu o masina politiei (in misiune), mi-a fost avariat autoturismul si am suferit vatamari ce au necesitat 2-3 zile ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)