avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suportă costurile poștale pentru notificările ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suportă costurile poștale pentru notificările recomandate trimise membrilor asociațiilor de proprietari?

Buna seara,
Am tot citit pe internet legat de notificarile cu recomandare postala, pentru membrii asociatiei de proprietari, prin care sa fie anuntati de Adunarea Generala, dar nu am gasit nicaieri specificat concret, cine trebuie sa suporte costurile pentru aceste recomandate postale.
Ma puteti lamuri in aceasta privinta?

Multumesc anticipat!
Cu stima,
Mihai
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:14, 14 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este o actiune impusa de lege si va fi suportata de toata lumea din acea asociatie !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este o cheltuiala comuna a asociatiei si se trece la cheltuielile comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile aferente corespondentelor postale sunt suporate din gestiunea asociatieid e proprietari cea care face convocarea adunarii generale
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu propun ca din cand in cand, atunci cand venim cu raspunduri la diferite intrebari, sa mai indicam si cate un articol de lege.
Pai ia sa vedem:

"este o actiune impusa de lege"
Unde ati vazut asta domnule? Legea impune expedierea de scrisori recomandate. Atat.

"este o cheltuiala comuna a asociatiei "
Pe bune? Cheltuiala comuna este aceea care se face in beneficiul tuturor proprietarilor si care este in legatura cu proprietatea comuna.

"Costurile ....... sunt suporate din gestiunea asociatiei"
Care gestiune? Puteti sa ne spuneti unde scrie in lege de o asemenea gestiune din care luati bani ptr. astfel de cheltuieli?

Da, daca in adunarea generala se aproba crearea unui fond special ptr. treaba aceasta ... ok. Sau poate se stabileste prin Regulamentul asociatiei cine suporta celtuielile cu aceasta corespondenta.
Altfel ce facem, punem toti proprietarii sa scoata bani din buzunar ptr. toti cei pe care ii doare-n spate de asociatie sau care nu se arata la fata ani de zile fiind plecati din tara sau care au alta resedinta.
Adica ma duc cu tabelul convocator la vecina la usa, aceasta n-are chef sa-mi raspunda iar ceilalti proprietar suporta cheltuielile.
Nu mai spun ca sunt proprietari ca nu au mai iesit din casa de ani de zile din motive obiective. Si nici nu vin la usa sa raspunda. Sau sunt cazuri cand te duci la usa, raspunde dar nu semneaza convocatorul ptr. ca "nu vrea muschii lui". Nu il intereseaza.

Am mai vazut pe aici o idee hazlie - sa constituim un fond din care sa platim restantele ptr. cei pe care ii doare-n basca de ceilalti care isi platesc toate cheltuielile la zi.

Nu confundati asociatia de proprietari cu acele asociatii sau alte organizatii in care membrii nu pot fi convocati cu table convocatoare ptr. ca acestia pot fi imprastiati in toata tara si poate ca nu se intalnesc niciodata cu totii la un loc in acelasi timp.

Eu zic sa mai analizam ......


Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
gigiz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adunarea generala este impusa de lege.
Din acest motiv asociatia este obligata sa respecte legea.
Si cu becurile este la.fel.Nu suporta costul becului cel.de la acel etajul respectiv.

Daca legiuitorul vroia sa suporte cheltuiala cel notificat ar fi prevazut in lege in mod expres.Asadar, fara lege care sa prevada altfel, asociatia trebuie sa suporte costurile cu buna sa administrare.
In instanta nu ati avea nicio sansa cu astfel.de pareri nebazate pe lege si fara un fundament juridic adecvat.
Avocatii gandesc prin interpretarea legii si acest lucru face diferenta intre profesionisti si neprofesionisti.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare joannablue joannablue Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari dupa legea noua 196 din 2018 florin555 florin555 Buna ziua, As avea rugamintea daca poate cineva sa clarifice cea ce vrea sa spuna art. 47 (4) din noua lege 196 din 2018, cu privire la convocarea ... (vezi toată discuția)