avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate dgc

Activitate dgc

Multumesc!
Sper sa pot rezolva, iar daca nu... revin cu intrebari:)
In cazul in care s-a comis un abuz de catre un functionar al "cartii funciare" (nu stiu denumirea exacta a institutiei) sau sunt nemultumit de serviciile prestate, cui ma pot adresa pentru verificare si control?
Răspuns la discuția neintelegeri grave intre asociati
Art. 226. - (1) Asociatul în societatea în nume colectiv, în comandită simplă sau în societatea cu răspundere limitată se poate retrage din societate:
a) în cazurile prevăzute în actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalţi asociaţi;
c) în lipsa unor prevederi în actul constitutiv sau când nu se realizează acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, în baza unei hotărâri a tribunalului, supusă numai recursului, în termen de 15 zile de la comunicare.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), instanţa judecătorească va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi cu privire la structura participării la capitalul social a celorlalţi asociaţi.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru părţile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociaţilor ori de un expert desemnat de aceştia sau, în caz de neînţelegere, de tribunal.



Va rog sa-mi dati exemple de "motive temeinice" pentru care un asociat se poate retrage fara acordul celorlalti.
Structura participarii la capitalul social nu este stabilita prin actul constitutiv? Ce dispune de fapt instanta?
Răspuns la discuția drepturi asociat SRL
Va multumesc pentru raspuns!
Este firesc sa aveti nevoie de date suplimentare, deci le voi prezenta in continuare.
Sunt asociat(25%) si angajat al firmei in functia de director economic. Datorita unor neintelegeri aparute intre mine si ceilalti asociati(3x25%) am notificat intetia de a demisiona din functia detinuta, cu respectarea prevederilor legale, si intentia de cesionare a partilor sociale catre ceilalti asociati. In acest sens am facut o oferta de vanzare neaceptata de catre asociati. Urmatorul pas, in ordine cronologica, a fost propunerea mea de a cumpara partile sociale ale celorlalti asociati, propunere respinsa de acestia.
Urmare a acestor discutii administratorul firmei a luat de la punctul de lucru, inregistrat la ORC, stampila si actele originale ale firmei, acest fapt ducand la imposibilitatea desfasurarii activitatii conform fisei postului.
Intrebari:
1) ce actiuni legale se pot intrepinde pentru desfasurarea activitatii?
2) constituie acesta un motiv temeinic pentru a putea cere dizolvarea societatii datorita imposibilitatii realizarii obiectului de activitate?
Răspuns la discuția neintelegeri grave intre asociati
Va multumesc pentru raspuns.
Ma interesa din punct de vedere al practicii judiciare ce sunt considerate neintelegeri grave intre asociati.
Ce-mi puteti spune referitor la retragerea din societate?
Intr-o SRL cu 4 asociati(fiecare 25%) deciziile in AGA sunt aproape imposibil de luat. In aceasta situatie unul dintre asociati a propus celorlalti fie vanzarea partilor sale sociale, fie cumpararea partilor sociale ale altui asociat. In acst sens s-au facut oferte concrete care au fost respinse de catre 3 dintre asociati. Reprezinta aceasta o neintelegere grava intre asociati care ii da dreptul solicitantului sa ceara in instanta lichidarea societatii? Ce sanse de reusita sunt in instanta?
In cazul in care unul dintre asociati doreste sa vanda partile sociale, dar nici ceilalti asociati si nici un tert nu doresc cumpararea acestora se poate cere retragerea prin instanta? Ce presupune aceasta?
Buna ziua,
sunt asociat(25%) si angajat al unei SRL cu inca trei asociati(fiecare 25%) si angajati in acelasi timp. NU sunt administratorul firmei. Toate activitatea curenta a firmei(relatii furnizori, clienti, banca, etc) este discutata doar de catre asociatii mei. Ce cai legale sunt pentru a putea avea acces la documente si cum se poate face acest lucru? Ce se poate face in cazul in care de la punctul de lucru au fost luate actele originale ale firmei?