avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate mimisarbu@yahoo.com

Activitate mimisarbu@yahoo.com

Am actionat in instanta Apia procesul este in curs de judecata .Azi 3 martie 2014 mostenitorii Persoanei care avea mandat sa ma reprezinte au primit somatie de plata pentru suma stabilita in procesul de constatare a debitelor de catre Apia Valcea . Este legal sa se emita somatie atat timp cat valabilitatea acestui proces verbal este in curs de judecare ?
Sunt propietarul unei pasuni alpine ,as dorii sa construiesc o stana din lemn fara fundatie .Pasunea fiind pajiste permanenta pentru care beneficiez de subventii ,In baza OUG 34/2013 imi trebuie aprobarea MADR ?ce alte avize avize mai sunt necesare
Prin Hotarare prin hoatararea nr 3290/4 mai 2009 definitiva prin decizia 146/4 aprilie 2011 a Tribunalului Gorj, IREVOCABILA prin decizia 385 din 22 iunie 2011 a Curtii de Apel Craiova, i
Lot atribuit reclamantei Cocardan Marilena
Total Bunuri atribuite reclamantei ;148410 lei
Total Bunuri cuvenite reclamantei :144317 lei
Urmeaza a platii sulta apelantilor parati in suma de 3573 lei si creanta de recuperat de 7156 lei , URMAND A PRIMII SUMA DE 3583 LEI.
Lot atribuit apelantilor parati Turcila Marius si Turcila Doru Gabriel
Total bunuri atribuite ;102157 lei
Total bunuri cuvenite ;105730 lei
Urmeaza a primi sulta in suma de 3573 si a plati reclamantei 3583 lei din creanta de recuperat in suma de 7156 lei
Cartea funciara intocmita in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile mi-a inscris o sulta de 3573 lei facand imposibila vanzarea acestui apartament.
definitiva si irevocabila s-a stabilit ca am de dat sulta de 3573 lei si de primit creanta de 7156 lei
Cum pot stinge sulta de 3573 prin compensare cu creanta 7156 lei.
trebuie sa fac o noua actiune prin care sa cer compensare sulta cu creanta ?
Multumesc .Cred ca va trebui sa atacam in instanta valabilitatea procesului verbal.In caz contrar Apia va lua suma constata de ei ca fiind creanta bugetara din 2009 ,diminuind sumele cuvenite pe anul 2012.
In anul 2008 toti mostenitorii in numar de 14 am dat procura de reprezentare cu urmatorul continut:
“ imputernicesc prin prezenta pe Y... sa ma reprezinte în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autoritătilor publice putand face tot ceea ce va crede de cuviinţă pentru administrarea si conservarea tuturor bunurilor si intereselor mele.
Mandatarul meu ma va reprezenta la Centrul Judetean X al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura ? APIA , pentru depunerea si completarea cererii unice de plata pe suprafata si a oricaror tip de documente stabilite de APIA in vedere obtinerii de finantare.”
In anul 2012 Y decedeaza .
In anul 2013 APIA inainteaza pe numele lui Y “Proces verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare “pentru anul 2009.
Formularea unei contestatii, actiuni in instanta revine de drept fiecarui copropietar avand in vedere ca cel imputernicit a decedat ¿
In hot definitiva se specifica :1-lot atribuit reclamantei -148410 lei
2.lot cuvenit reclamantei-144857 lei
Urmeaza a platii sulta apelantilor parati in suma de 3573 lei si creanta de recuperat in suma de 7156 lei ,urmand a primii suma de 3583 lei .
-lot atribuit apelantilor parati-102.157 lei
lot cuvenit apelantilor parati -105.730 lei
Urmeaza a primii sulta in suma de 3573 lei si a platii reclamantei 3583 lei din creanta de 7156 lei . Lotul atribuit paratilor este formulat incorect . Cum si la ce instanta pot cere indreptarea acestei erori .
Ca mostenitori ai strabunicului nostru suntem veri toti copropietarii. In relatiile cu Apia conf. legii 36/1991 art.2 functionam ca "Formele de asociere simple sint asocierile pe baza de intelegere intre doua sau mai multe familii, avind ca scop exploatarea terenurilor agricole, cresterea animalelor, "Prin legea 139.2007 art.14� mentioneaza Art. 2. - Formele de asociere simpla sunt asocierile dintre doua sau mai multe familii in baza unui contract de societate, avand ca scop exploatarea terenurilor agricole,Nu inteleg trebuie sa functionam ca societati comerciale ?
Am primit subventie din anul 2008 , reprezentantului nostru in relatia cu Apia i-am facut procuri de reprezentare care au fost valabile , insa incepand din 2011 reprezentantii Apia au cerut verbal fara a invoca un act normativ , schimbarea procurii de administrare in procura de utilizare . Nu inteleg cum poate cineva sa utilizeze o pasune pe baza de procura notariala .Suspectez faptul ca APIA judeteana unde avem dosarul vrea astfel sa inlature posibilitatea oricarui copropietar sa -i ceara in nume propiu datalii privind modul de aplicare a normelor APIA .A fost cazul in acest an cand eu am aratat modul incorect si discretionar in care salariatii APIA au instrumentat dosarul nostru .
Suntem 11 urmasi ai unei pasuni montane de cca 300 ha dobandite de bunicii nostri , punerea in posesie s-a facut pe intreaga suprafata fiind in indiviviziune .Pasunile permanente beneficiaza de subventii prin APIA .Care este forma de reprezentare prin care copropietariii pot desemna pe unul din urmasii sa ne reprezinte in relatia cu APIA .Este suficienta o procura notariala de reprezentare in vederea administrarii copropiatetii ?
Da, toti urmasii NV au fost citati la Judecatoria Brezoi dosar 488/198/2011de catre beneficiara dotei Viorica .Actiunea :Chemarea in judecata ca, prin hotarare sa se dispuna iesirea din indiviziune asupra terenului de 222 ha.La iesirea din indiviziune urmand a se avea in vedere mai intai dota constituita prin actul dotal din 09.01.1991.,respectiv suprafata de 59,80 ha care constituie dreptul exclusiv al beneficiarei . (222-59,8=162,2 ha ), cele 162,2 ha urmand sa fie impartita in parti egale intre beneficiarii reconstituirii
Suprafata este eronat calculata .Muntele Igoiu are o suprafata de 598 ha din care 298 ha padure si 300 ha gol alpin . Metionez ca NV detinea 74% din munte =442,52 ha 222ha gol alpin si 220,52 ha padure .Consider ca prin aceasta chemare in judecata defapt se comaseaza 2 actuini :
1.actiunea in reductiune care se depune la judecatoria ultimului domiciliu al NV respectiv Jud. Novaci
2. iesirea din indiviziune a reclamantei
Nu sunt de specialitate dar asa consider ca ar fi logic .Multumesc